Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 07-09-2009

Politie haalt dronken automobilist van de weg

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond de klok van 22.15 uur op de Conservatoriumlaan een 43-jarige Tilburgse automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. Tijdens een routinecontrole bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat de bestuurder 460 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een rijverbod mocht hij na verhoor vertrekken. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Het is verboden om een voertuig te besturen als het alcoholgehalte in het bloed meer dan 220 ug/l bedraagt (ca. 2 glazen), maar het is uiteraard het beste om nuchter achter het stuur te zitten. Wie wordt aangehouden voor een alcoholcontrole, is verplicht om daaraan mee te werken. Wie weigert, mag meteen zijn rijbewijs inleveren. De straffen voor rijden onder invloed variëren van een geldboete tot enkele jaren gevangenisstraf. Ook kan een rijverbod opgelegd worden en kan de rechter de rijbevoegdheid ontzeggen voor max. 5 jaar (10 jaar bij recidive).

'bloemenbezorgers' met andere bedoelingen

OISTERWIJK - De politie heeft gistermiddag een aangifte opgenomen van een poging tot inbraak in een woning in de Joannes Lenartzstraat. De bewoner, een 69-jarige man, meldde dat hij gistermiddag rond 16.00 uur, bij thuiskomst, drie personen bij de voordeur van zijn woning, gelegen in een appartementencomplex zag. Eén van hen had een bos bloemen bij zich. Nadat hij ze aangesproken had, vertelden ze dat ze een bos bloemen kwamen bezorgen. Direct na het contact vertrokken de mannen en liepen het complex uit. Na controle bleek dat er braakschade was bij het slot van de voordeur. De mannen kwamen het gebouw
vermoedelijk in door zich uit te geven als bloemenbezorgers. De politie waarschuwt daarom de bewoners van wooncomplexen met een gemeenschappelijke toegang alert te zijn met het openen van de toegangsdeur.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 07-09-2009 11:23 | © Regio Midden en West Brabant |