Provincie Groningen

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

Samen uw droomhuis bouwen met subsidie van het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

De provinciale stimuleringsregeling Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) is bedoeld voor particulieren die in groepsverband een kavel of pand aankopen om gezamenlijk huizen te laten bouwen of verbouwen, zonder winstoogmerk.

Kosten
De subsidie (pdf-document) is bestemd voor de proceskosten die gemaakt worden vanaf het moment dat een groep particulieren een stichting of vereniging opricht, tot aan het moment dat de gemeente hen de bouwvergunning verstrekt. Het gaat om kosten voor bijvoorbeeld het inhuren van een onafhankelijke adviseur of een architect die helpt bij het uitwerken van de plannen en de vergunningaanvraag bij de gemeente.

Aantal woningen
In de regio's Eemsdelta, Oost-Groningen en in gemeente De Marne gaat het om een project van minimaal drie woningen. In de rest van de provincie gaat het om minimaal tien woningen.
Per project kan een subsidie worden verleend van maximaal 75 % van de proceskosten met een maximum van EUR 50.000,-. In totaal is ruim EUR 400.000,- beschikbaar, dit is goed voor ongeveer acht projecten.

Meer informatie
Meer informatie over deze regeling en de voorwaarden om subsidie te krijgen vindt u in de brochure ' Collectief Particulier Opdrachtgeverschap... samen dromen realiseren...' (pdf-document) en het handboek 'Collectief Particulier Opdrachtgeverschap - Bouwen met burgers' (pdf-document). Deze documenten staan onderaan deze pagina en zijn ook te bestellen bij publieksvoorlichting van de provincie Groningen (050 - 316 4160). Algemene informatie over collectief particulier opdrachtgeverschap vindt u op
www.particulieropdrachtgeverschap.nl en op de site van Informatiecentrum Eigen Bouw: www.iceb.nl. Deze subsidie is aan te vragen via het aanvraagformulier Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (pdf-document),

7 september 2009