Genomineerden Erasmus Innovatie Award 2009 bekend 07/09/2009 15:38

PR Newswire

ROTTERDAM, Nederland, September 7 /PRNewswire/ -- De genomineerde organisaties voor de Erasmus Innovatie Award 2009 zijn bekend. Op basis van de jaarlijkse Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor, die onder 10.000 Nederlandse ondernemingen wordt uitgevoerd, zijn vijf organisaties genomineerd. Deze organisaties zijn stuk voor stuk voorlopers op het gebied van innovatie, vernieuwing, ondernemerschap en bedrijfsresultaten.

Juist onder de huidige economische omstandigheden is voldoende aandacht voor innovatie en vernieuwing van bedrijfsactiviteiten van belang. Uit de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor 2009 blijkt dan ook dat bedrijven die juist nu investeren in vernieuwing en een voortrekkersrol spelen in innovatie de minste impact verwachten van de huidige economische tegenwind. Het innovatieve karakter van deze bedrijven en het vermogen om flexibel te reageren op omgevingsveranderingen, stelt hen in staat om bijtijds de strategie bij te sturen en de crisis voortvarend het hoofd te bieden. "De genomineerde organisaties laten zien dat visionair leiderschap, een collectieve ambitie en de drang om te vernieuwen de ruimte creëert voor succesvolle innovatie op de lange termijn", aldus de onderzoekers Prof.dr. Henk Volberda, Prof.dr. Frans van den Bosch en Dr. Justin Jansen van de Rotterdam School of Management, Erasmus University. Het onderzoeksteam peilt ieder jaar de innovatiekracht van de Nederlandse economie en achterhaalt de succes- en faalfactoren van innovatie in uiteenlopende sectoren.

De genomineerde organisaties voor de Erasmus Innovatie Award 2009 zijn:

Advanced Valve Solutions uit Heerhugowaard. Advance Valve Solutions is een ingenieursbureau en leverancier van hoogwaardige afsluiters, regelkleppen en systemen voor de olie-, gas-, en chemische industrie.

Axis Media uit Enschede. Exis is een creatief communicatieontwerpbureau voor het realiseren van communicatiestrategieën en -campagnes.

Enkev uit Volendam. Enkev is producent van uiteenlopende toepassingen op basis van hoogwaardige natuurvezels en composieten, zoals koks, wol en dierlijk haar.

Incotec uit Enkhuizen. Incotec ontwikkelt verbeter- en analysetechnieken en produceert geavanceerde coatings voor uiteenlopende zaden

Movares uit Utrecht. Movares is een ingenieursbureau dat oplossingen genereert op het gebied van mobiliteit, infrastructuur, ruimtelijke inrichting en vervoerssystemen.

De jury, bestaande uit de heer Dr. Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de Sociaal Economische Raad; de heer Mr. Bernard Wientjes, voorzitter VNO-NCW; de heer Drs. Chris Buijink, secretaris-generaal van het Ministerie van Economische Zaken; en de heer Drs. Loek Hermans, voorzitter MKB Nederland zal de winnaar bepalen.

Op dinsdagavond 6 oktober aanstaande wordt de winnaar van de Erasmus Innovatie Award 2009 bekendgemaakt. Dit gebeurt tijdens het event "Destination: Innovation" van het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie in Pakhuis de Zwijger Amsterdam.

Meer informatie over de monitor: http://www.erasmusinnovatiemonitor.nl

Meer informatie over het NCSI-event:
http://www.ncsi.nl/destinationinnovation/

Het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (
http://www.ncsi.nl) bevordert en initieert innovaties op het terrein van management, organisatie en arbeid in bedrijven, organisaties en instellingen. Het NCSI is daarnaast een actief kenniscentrum, waar kennis over sociale innovatie wordt geproduceerd, verzameld en verspreid en waar initiatieven op het terrein van sociale innovatie worden ondersteund.

Rotterdam School of Management, Erasmus University is een internationaal zeer hoog aangeschreven business school die bekend staat om zijn baanbrekend onderzoek naar duurzaam ondernemen en de ontwikkeling van internationale zakelijk leiders. RSM biedt een brede waaier aan Bachelor-Master, doctoraal, MBA en Executive Education programma's en staat in de top 10 van Europese business schools. http://www.rsm.nl

Voor nadere informatie over RSM of over dit persbericht kunt u contact opnemen met Marianne Schouten, Media & Public Relations Manager bij RSM, op +31-10-408-2877 of per e-mail aan mschouten@rsm.nl.






-