Provincie Noord-Holland

Datum

3-9-2009

Onderwerp

Statencommissies weer aan de slag


Provinciale Staten openen op 28 september met hun eerste vergadering na het zomerreces het Noord-Hollands parlementaire jaar. Maar voor het zover is komen de statencommissies eerst aan bod. De commissies WAMEN, WVV en SI vergaderen maandag 7 september in het Haarlemse provinciehuis waar zij hun licht laten schijnen over een groot aantal uiteenlopende zaken. Uit hun agendas een korte greep.

Voor de commissie Water, Agrarische zaken, Milieu, Economie en Natuur WAMEN is de statenvoordracht gewijd aan het provinciaal milieubeleidsplan een belangrijk onderwerp. Dat geldt ook voor de Bodemvisie Noord-Holland 2009-2013, de voortgang en keuzevraagstukken in de beheerplannen van Natura 2000 en de stand van zaken bij de realisatie ecologische hoofdstructuur

Aanvang: 9.30 uur
Plaats: Koffiekamer 2, provinciehuis, Dreef 3, Haarlem Voorzitter: Joke Geldhof
Commissiegriffier: Monique de Zwart
Volledige agenda + stukken van de vergadering van 7 september 2007 vindt u achter deze link.

De commissie Wegen, Verkeer en Vervoer WVV buigt zich over het voorstel van GS om uit de Extra Investeringsimpuls Noord-Holland 3.771.500 beschikbaar te stellen voor maatregelen die positieve effecten zullen hebben op de verkeersdoorstroming en leefbaarheid in Krommenie (provinciale wegen N203/N246).
Ook het openbaar vervoer in Noord-Holland komt ruim aan bod. Zo zal de commissie zal reageren op de brief van gedeputeerde Post inzake het openbaar vervoer in Noord-Holland noord, het concept-programma van eisen voor de aanbesteding van de OV-concessie Gooi en Vechtstreek, de aangekondigde kosten/batenanalyse voor de mogelijke verrailing van de Zuidtangent en de statenmotie van 10 november over de doorstroming van het busvervoer in Hoorn.

Aanvang: 13.30 uur
Plaats: Koffiekamer 1, provinciehuis Dreef 3 in Haarlem Voorzitter: Nel Eelman-van t Veer
Commissiegriffier: Marjo Spoor
Volledige agenda + stukken van de vergadering van 7 september 2009 vindt u achter deze link.

Voor de leden van de commissie Sociale Infrastructuur SI staan de herstructurering van de cultuureducatie, stand van zaken aanpak Loverboys en de opheffing van de Provinciale Molencommissie centraal. Aan de vergadering gaat een presentatie vooraf door de Randstedelijke Rekenkamer over het onderzoek naar de jeugdzorg in Noord-Holland.

Aanvang: 17.30 uur
Plaats: Koffiekamer 1, provinciehuis Dreef 3 in Haarlem Voorzitter: Anna van Heijst
Commissiegriffier: Gerda Beeksma
Achter deze link de volledige agenda + stukken vergadering 7 september 2009.