Ingezonden persbericht


Persbericht

Veel bereiken met weinig water
Siemens presenteert de eerste 7 liter-afwasautomaat ter wereld

Siemens haalt nu meer rendement uit elke liter ­ in de nieuwe speedMatic afwasautomaat met waterbesparingsteem. Op de IFA 2009 maakt het innoverende merk zijn opwachting met de eerste afwasautomaat ter wereld die slechts zeven liter water nodig heeft voor maar liefst 13 couverts. Dankzij wereldwijd unieke Siemens-technologie kan het water nu vele malen effectiever zijn werk doen. Zo levert een uitzonderlijk laag waterverbruik van slechts zeven liter een prima afwasresultaat op ­ en dat bij een uiterst gering stroomverbruik, waarbij het energielabel AAA staat voor de hoogste efficiëntie ten aanzien van energie, reiniging en droging.

Siemens geeft iedereen het nakijken
Met de nieuwe afwasautomaat legt Siemens de lat weer een stukje hoger. Het innovatieve waterbesparingsysteem is speciaal ontwikkeld om weinig water optimaal te benutten. Door de 7 liter water die de automaat per afwas nodig heeft voortdurend te laten circuleren, wordt het rendement ervan vele malen groter. Met 7 liter water verbruikt het standaardprogramma van de afwasautomaat circa twee liter minder dan het huidige internationale `laagterecord'. Gemiddeld verbruikt een moderne afwasautomaat zelfs 12 liter drinkwater per afwas, 5 liter meer dan de Siemens afwasautomaat. Voor de gehele levensduur van een afwasautomaat loopt dat op tot ongeveer 16.500 liter water ­ vergelijkbaar met 117 volle badkuipen. Is de afwasautomaat echter 15 jaar oud of ouder, dan bedraagt de besparing door de 7 liter-afwasautomaat per afwas al gauw circa 18 liter, hetgeen na

15 jaar neerkomt op circa 60.000 liter oftewel 507 badkuipen1. Bovendien kunnen in de nieuwe afwasautomaat met 13 couverts circa 11 stukken serviesgoed meer worden geplaatst dan in traditionele apparaten. Dat maakt de aanschaf van een nieuwe vaatwasser het overwegen waard, zowel uit kostenoogpunt als ten behoeve van het milieu.

Zuinig en comfortabel afwassen
Een laag waterverbruik betekent ook een laag stroomverbruik. Want hoe minder water verwarmd hoeft te worden, des te minder energie er nodig is. Bij de 7 liter- afwasautomaat is dat 0,97 kWh per afwas, die dankzij de speedMatic-afwastechniek toch in een recordtijd van 140 à 155 minuten afgewerkt wordt. Moet het nog sneller? Geen probleem, want alle 7 liter-automaten zijn uitgerust met de functie varioSpeed. Daarmee kan de duur van alle programma's indien nodig met ongeveer de helft worden verkort. De varioLade, een derde beladingsniveau voor bestek en klein serviesgoed, en de doseerAssistent voor afwastabletten maken de hoogwaardige uitvoering compleet. Zo luxueus kan zuinigheid zijn!

Voorbeeld speedMatic afwasautomaat speedMatic afwasautomaat wit, vrijstaand roestvrij staal, onderbouw Productnummer SN 25M282EU SN 45M52EU Afmetingen 60 x 84,5 x 57,3 60 x 81,5 x 57,3 (BxHxD)
Adviesprijs 799 1299 Verkrijgbaar vanaf November 2009 November 2009

Meer informatie over de huishoudelijke apparatuur van Siemens is te vinden op www.siemens- home.nl

Siemens is het grote, innovatieve technologiemerk voor huishoudelijke apparatuur. Siemens staat voor uitstekende ontwerpen waarin creativiteit, perfectie en precisie centraal staan. Dat zijn al meer dan 160 jaar de sleutelwoorden van het merk Siemens. Ze vormen de basis voor een doorlopende stroom innovaties die het leven van mensen steeds verder verbeteren. `Vooruitgang in dienst van de mensheid' was al het motto van Werner von Siemens, de grondlegger van de onderneming. Vanuit dat perspectief werken onze ingenieurs er voortdurend aan om de efficiëntie van huishoudelijke apparatuur op topniveau te houden als het gaat om verbruik van schaarse hulpbronnen als water en energie. Dankzij de inzet van steeds weer nieuwe technologie hebben


1 De extrapolatie is gebaseerd op gemiddeld 220 afwasbeurten per jaar, vermenigvuldigd met de gemiddelde levensduur van een afwasautomaat: 15 jaar.

2

de huishoudelijke apparaten van Siemens de laagste verbruikscijfers in dit marktsegment. Hoewel de nadruk voornamelijk ligt op inbouwapparaten, voert het merk Siemens ook een compleet assortiment in de productcategorieën koken, wassen en drogen, koelen en vriezen, afwassen en consumentenproducten. In Duitsland is het merk Siemens nummer 1 op het gebied van huishoudelijke apparatuur en in Europa is het toonaangevend onder de aanbieders van inbouwapparatuur. Huishoudelijke apparatuur van Siemens maakt technische vooruitgang voor iedereen tastbaar. Siemens brengt de toekomst in huis.