Gemeente Heerlen


Start voorbereidende werkzaamheden

Nieuwe treinhalte Heerlen-Woonboulevard

De gemeente Heerlen krijgt een nieuwe halte op het traject Maastricht - Heerlen - Kerkrade: de halte Heerlen-Woonboulevard. Deze komt te liggen bij het industrieterrein In de Cramer. Op 31 augustus wordt door ProRail gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg.

Wat gaat er gebeuren?

De aannemer start op 31 augustus met de voorbereiding van de werkzaamheden. Hij gaat aan de slag met het verleggen van kabels en leidingen op de bouwlocatie van de nieuwe halte. Ook moeten er seinen en bovenleidingportalen worden verplaatst. Een deel van de werkzaamheden vindt 's nachts plaats omdat deze alleen uitgevoerd kunnen worden als er geen treinen rijden. Er wordt gewerkt van maandag 31 augustus tot en met maandag 28 september tussen 00.00 uur en 06.00 uur. In het weekend vinden er vanaf zaterdag 12 september 18.00 uur tot en met maandag 14 september 05.00 uur continu werkzaamheden plaats. Er rijden dan geen treinen.

Planning

Na de uitvoering van de voorbereidende werkzaamheden, zoals hierboven omschreven, start de aannemer in januari 2010 met het bouwen van de perrons. In de maand maart wordt de halte afgebouwd. In mei stoppen de eerste treinen bij de nieuwe halte.

Informatie over gevolgen treindienst

De werkzaamheden in september hebben gevolgen voor de treinreizigers. In het weekend van zaterdag 12 september rijden er geen treinen. Reizigers kunnen voor meer informatie kijken op www.veolia-transport.nl en teletekstpagina 754, of bellen naar 0900-9292 (E 0,70 p.m.).

Beter openbaar vervoer

Wethouder Jos Offermans geeft aan: "In Zuid-Limburg wonen 700.000 mensen. Wij, de Provincie Limburg en Parkstad Limburg vinden openbaar vervoer belangrijk. Een van de plannen om het openbaar vervoer te verbeteren is een Light Rail verbinding (een lichte snelle trein) op de spoorlijn Maastricht - Heerlen - Kerkrade. Door meer treinen per uur te laten rijden, het aanleggen van nieuwe haltes en een betere aansluiting tussen bus en trein, zullen naar verwachting 2 miljoen reizigers per jaar gebruik maken van deze light-railverbinding. De verbinding zou zelfs kunnen worden uitgebreid naar het centrum van Maastricht en in de richting Aken en Sittard-Geleen. Met de komst van de nieuwe halte Heerlen-Woonboulevard wordt er weer een stap gemaakt in de richting van deze Light Rail verbinding."

Vragen?

Met vragen en klachten over het project kunnen bewoners terecht bij het Gemeentelijk Informatiecentrum van de gemeente Heerlen, tel. 045-5605050. Met vragen en klachten over de bouw kunnen ze terecht bij de Afdeling Publiekscontacten van ProRail, tel. 0900-7767245 (0,20 cent p/m) of mail: publiekscontacten@prorail.nl.

Heerlen, 7 september 2009