PvdA Rotterdam


Bruisend Noord

Ma 7 Sep 2009 - Ina Chabot

Dat er symfonieorkesten bestaan is geen nieuws. Wel dat er en straatsymfonieorkest is. Op ons mooie Pijnackerplein trad gedurende de vakantieperiode het Ricciotti ensemble op. Een veertig mens sterk orkest bestaand uit jonge, geestdriftige musici. Het repertoire was heel verrassend, van klassiek tot een door de geschoolde stem van de Belgische tenor Lars Pisele gezongen smartlap van Andre Hases. Een plein vol met belangstellende toehoorders die genoten van het concert in de avonduren. Dit geslaagde concert werd mogelijk gemaakt door de inzet van de bewonersorganisatie van het Pijnackerplein! Zij verdienen een groot compliment en hebben laten zien dat het wel degelijk bruist in Noord.
We zijn in Noord de afgelopen tijd al aardig verwend op het gebied van de kunsten: op de Rotte, op het plein, in het Vroesenpark en op het Noordplein met het Bruisende park aan de Rotte met optredens voor jong en oud

In een artikeltje in de Maasstad werd door de deelgemeente gemeld dat er weer geld beschikbaar is voor bewoners om met elkaar activiteiten te organiseren. De PvdA pleit er al jaren voor dat meer mensen actief zich met elkaar inzetten voor een prettige buurt. Het participatiefonds/initiatievenfonds kan daarbij een handje helpen. De sociale waarde van dit fonds heeft bij ons sociaal democraten een warm plekje in het rode hart.