Deelgemeente Charlois Rotterdam

Infodagen: alles over de scootmobiel

Lang niet iedere scootmobielbestuurder heeft ervaring in het verkeer. Bovendien is het besturen van een scootmobiel niet voor iedereen even gemakkelijk. Daarom organiseert de gemeente Rotterdam, in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en De Stromen, op dinsdag 8 en 15 september 2009 de scootmobiel-infodagen.

Op dit moment zijn er ruim 150.000 scootmobielen en jaarlijks komen er zon 35.000 bij. Met deze toename stijgt ook het aantal ongelukken waarbij een scootmobiel betrokken is. Het doel van de infodagen is het meer bewust maken van scootmobielbestuurders en hun bijzondere positie in het verkeer. Zo kunnen zij langer veilig mobiel blijven.

Aanmelden infodag

De infodag bestaat uit een theorie-instructie en een praktijkgedeelte. U kunt zich aanmelden voor twee ochtenden of voor twee middagen. De infodag vindt plaats bij Zorgcentrum Zuiderkroon van Stichting de Stromen, Vlissingenplein 108 in Pendrecht. Deelname kost 5,-

Aanmelden kan bij mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland door te bellen naar 0184-685317of stuur een e-mail naar dcdejong@hetnet.nl.