Gemeente Rotterdam

2009 | 138

7 september 2009

Burgemeester Aboutaleb brengt bezoek aan New York

Burgemeester Ahmed Aboutaleb brengt van 8 t/m 11 september een bezoek aan New York. De burgemeester opent daar het H209 Forum. Nederlandse en Amerikaanse milieu- en waterprofessionals grijpen de viering van 400 jaar vriendschap tussen Nederland en New York aan om gezamenlijk de (klimaat-)problemen te bespreken van deltagebieden als New York en Rotterdam.

Naast politieke prominenten als Lisa Jackson, directeur van het Environmental Protection Agency (EPA), senator Mary Landrieu van Louisiana en staatssecretaris Heemskerk, geven verschillende professionals op het gebied van watermanagement acte de presence tijdens het H209 Forum.

Met staatssecretaris Van Heemskerk en Chris Ward, CEO van de Port Authority New York, ondertekent de burgemeester verder een verklaring over de ontwikkeling van stadshavens. Daarnaast bezoekt de burgemeester bijeenkomsten met het Clinton Climate Initiative en ontmoet hij zijn ambtsgenoot van New York. Op 11 september is burgemeester Aboutaleb speciale gast bij de US Open, in het kader van het beleidsprogramma Rotterdam Sportstad.