Gemeente Lingewaard


Regeling Bijzondere bijstand Indirecte schoolkosten

De gemeente Lingewaard vindt dat kinderen overal aan mee moeten kunnen doen. Soms heeft u iets extras nodig voor uw gezin. U wilt tenslotte dat uw kinderen niets te kort komen. Daarvoor zijn speciale regelingen waar u gebruik van kunt maken. Zoals de regeling bijzondere bijstand voor Indirecte schoolkosten.

Schoolgaande kinderen kosten veel geld. Zo krijgt u wellicht te maken met kosten voor een fiets, agenda, kaftpapier en schooltas vooral als uw kinderen naar het voortgezet onderwijs gaan. Hiervoor kunt u een vergoeding krijgen. Deze vergoeding is 125,- per jaar voor een kind op het Voortgezet onderwijs en 50,-- per jaar voor een kind op het Basisonderwijs. De directe kosten (schoolgeld, boeken en leermiddelen) vallen niet onder deze regeling. Deze kosten worden vergoed via de Tegemoetkoming Ouders. Informatie over deze regeling kunt u krijgen bij de Informatie Beheer Groep (www.ibgroep.nl).

Voorwaarden
Heeft u één of meer thuiswonende kinderen onder de 18 jaar en een inkomen dat lager is dan 120 procent van de voor u geldende bijstandsnorm? Is uw vermogen niet hoger dan het maximale toegestane bedrag en neemt uw kind deel aan het basis, voortgezet onderwijs of het beroepsonderwijs? Dan heeft u wellicht recht op de regeling Indirecte schoolkosten.

Aanvragen
Bent u al klant van de afdeling Zorg, Werk en Inkomen? Of heeft u in 2009 al eerder iets voor uw kind aangevraagd met de regeling voor kinderen van minimas ( bijvoorbeeld een fiets of sportkleding) dan krijgt u automatisch bericht. Bent u nog geen klant, dan kunt u bellen met het Loket maatschappelijke ondersteuning tel. 026-3260111 van maandag t/m donderdag van 8.30 uur tot en met 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 uur 12.30 uur. U kunt natuurlijk ook langskomen bij het Loket maatschappelijke ondersteuning, openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag 8.30 - 12.30 uur.

download Antwoordcoupon