Ingezonden persbericht


###

FNV Zelfstandigen reikt ZZP MVO Trofee uit tijdens 'Nacht van de Duurzaamheid'

Leden én niet-leden met een aantoonbaar actief MVO-beleid kunnen zich nu aanmelden

Utrecht, 22 juli 2009 - FNV Zelfstandigen, belangenbehartiger van ruim 12.000 zzp'ers in de sectoren Diensten, Groen, Handel, ICT, Industrie, Vervoer en Zorg, roept een award, de ZZP MVO Trofee, in het leven voor zelfstandigen zonder personeel (ZZP'ers) die een bijzondere prestatie hebben geleverd op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). De ZZP MVO Trofee zal worden uitgereikt tijdens de 'Nacht van de Duurzaamheid' op dinsdagavond 8 september tijdens een programma met debatten en vraaggesprekken in het 'Urgendacafé' gepresenteerd door Beau van Erven Dorens.

FNV Zelfstandigen is de eerste organisatie die MVO voor zzp'ers op de kaart heeft gezet. In 2007 plaatste de ledenraad van FNV Zelfstandigen MVO op de agenda wat onder meer resulteerde in een MVO DNA Scan, een minisymposium over MVO en de lancering van een MVO community op de ledensite. Met het uitreiken van de ZZP MVO Trofee tracht FNV Zelfstandigen het draagvlak voor MVO te vergroten en zzp-ers op dit gebied (meer) in beweging te krijgen.

Om in aanmerking te komen voor de nieuwe prijs moet de zzp'er een actief beleid ten aanzien van MVO voeren en streven naar een maximale balans tussen de drie 'p's'(people, planet en profit). De prijs bestaat uit een trofee en een geldprijs van EUR 500,-, plus publiciteit omtrent de nominatie en de prijsuitreiking. Leden en niet leden van FNV Zelfstandigen komen in aanmerking voor de prijs. Voor alle overige voorwaarden en voor aanmelding, zie: http://www.fnvzzp.nl/mvotrofee. Aanmelden is mogelijk tot 17 augustus aanstaande. De jury bestaat uit diverse deskundigen op het gebied van MVO met als voorzitter de heer Lageweg, directeur van MVO Nederland.

"MVO is een belangrijk speerpunt van FNV Zelfstandigen. Met de ZZP MVO Trofee willen we meer waardering bewerkstelligen voor bijzondere prestaties op het gebied van MVO en meer aandacht voor MVO-activiteiten door zzp'ers genereren", aldus Linde Gonggrijp, directeur van FNV Zelfstandigen. "Bovendien doet goed voorbeeld, goed volgen. Met deze MVO prijs hopen we dan ook nog meer bewustwording van het belang van MVO bij zzp'ers te krijgen."

Woensdag 9 september 2009 heeft Urgenda (www.urgenda.nl), actie-organisatie voor innovatie en duurzaamheid, uitgeroepen tot de Dag van de Duurzaamheid. Dé dag waarop zij willen laten zien dat er al een grote groep mensen werkt aan een duurzamer Nederland en anderen uitnodigen aan te haken. De avond ervoor is uitgeroepen door Nacht van de Duurzaamheid. Voor meer informatie, zie: www.dagvandeduurzaamheid.nu www.nachtvandeduurzaamheid.nu




Ingezonden persbericht