Sligro Beheer NV

Persbericht
Sligro Food Group en Groothandel Bergsma
gaan samenwerken in rookwarenlogistiek

Sligro Food Group N.V. gevestigd in Veghel en Groothandel Bergsma B.V. gevestigd te Makkum, hebben besloten om een gezamenlijk rookwarendistributiecentrum op te zetten in Venlo onder de naam Vemaro B.V., waarin Groothandel Bergsma 60% van de aandelen verwerft en Sligro Food Group 40%. Vemaro zal zich uitsluitend richten op de inkoop, opslag en professionele orderverwerking van rookwaren tegen zo laag mogelijke kosten voor of namens Bergsma en Sligro Food Group. Door een gespecialiseerd logistiek proces zal dit tevens de kwaliteit van de dienstverlening en de veiligheid verhogen. Acquisitie vàn, commerciële afspraken mét, en de distributie náár klanten zal door de aandeelhouders zelfstandig worden verricht. Zij verwachten hierdoor ieder afzonderlijk sterker te kunnen concurreren in de markt.
Binnen het rookwarensegment van de foodservicemarkt, vormt het petrolkanaal de belangrijkste afnemersgroep. In de markt is sprake van sterk toegenomen concentratie, zowel aan de groothandelzijde als bij de tabaksindustrie.
Bergsma is een groothandel met drie vestigingen, die zich richt op het petrolsegment, tabaksspeciaalzaken en drankverstrekkende horeca en bedrijven.
In Sligro Food Group zijn foodretail- en foodservicebedrijven actief, die zich direct en indirect richten op de totale Nederlandse markt van de etende mens. Dit geschiedt volgens een multi-channelstrategie met verschillende verkoop- en distributievormen (zelfbediening en bezorging) en via verschillende
distributiekanalen (detailhandel en groothandel). Over het jaar 2008 is een omzet gerealiseerd van ¤ 2.168 miljoen met een nettowinst van ¤ 71 miljoen. Het gemiddeld aantal personeelsleden op fulltimebasis bedroeg 5.600.