Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort: 8 september 2009

GUY FORGET HEEFT TSONGA, MONFILS, SIMON EN LLODRA GESELECTEERD VOOR HET FRANSE DAVIS CUP TEAM

De Franse Davis Cup-captain Guy Forget heeft de spelers bekendgemaakt die hij meeneemt naar Maastricht voor het duel tegen Nederland. Hij heeft Jo-Wilfried Tsonga, Gaël Monfils, Gilles Simon en Michaël Llodra geselecteerd om de strijd tegen het REAAL Nederlands Davis Cup Team aan te gaan. De Davis Cup-captains hebben de mogelijkheid twee spelers tot één uur voor de loting op donderdag 17 september te wijzigen.

Guy Forget neemt Richard Gasquet niet mee naar Maastricht. "Gasquet heeft rust nodig na alles wat hij heeft meegemaakt de afgelopen tijd. Hij is nog niet terug op zijn oude niveau en het heeft geen zin dingen te overhaasten." Forget heeft, bij afwezigheid van Gasquet, Tsonga en Llodra gevraagd de dubbelpartij te spelen.

Forget maakt zich geen zorgen over het Nederlandse team. "Gelukkig beschikt Frankrijk over aanvallende spelers. Tegen het Nederlandse team zullen de spelers overwicht moeten tonen op de baan en de tegenstanders laten voelen op een veel hoger niveau te acteren dan zij."

Ook al zijn de Fransen favoriet, Jan Siemerink zei gisteren op de persconferentie alle vertrouwen te hebben in zijn spelers. Raemon Sluiter, naast De Bakker, Huta Galung en Sijsling geselecteerd voor het team, hoopt dat het Nederlandse team in Maastricht voor een stunt kan zorgen.

Het Franse team gaat aankomende zaterdag en zondag op gravel trainen in Parijs, waarna het team 's avonds afreist naar Maastricht. De Davis Cup-wedstrijden worden op 18, 19 en 20 september gespeeld in MECC Maastricht. Voor meer informatie en kaartverkoop gaat u naar www.knltb.nl/daviscup.

Noot voor redacties