Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Na actie bewoners en vragen PvdA:

Bushaltes niet verplaatst naar Teylerplein

Op de Nagtzaamstraat tussen de Zomerkade en de Teding van Berkhoutstraat in Haarlem-Oost zouden twee haltes van lijn 2 worden opgeheven. Daarvoor in de plaats zou een halte bij het Teylerplein komen. Bewoners maakten hier bezwaar tegen omdat het ten koste zou gaan van groen en de veiligheid van spelende kinderen in gevaar zou brengen. Na actie van bewoners en schriftelijke vragen van de PvdA heeft het College van B&W besloten af te zien van de verplaatsing.

Op grond van het programma van eisen voor toegankelijke bushalten worden voor de buslijnen 2 en 3 de haltes toegankelijker gemaakt. De haltes moeten beter toegerust worden voor mensen die minder goed ter been zijn. Zo moeten sommige haltes breder en opgehoogd worden zodat de passagiers zonder al te veel moeite kunnen instappen. De PvdA vindt dit een uitstekende ontwikkeling. We hopen dat hierdoor meer mensen gebruik van het openbaar vervoer gaan maken.

In het kader van een betere toegankelijkheid en bereikbaarheid is het onvermijdelijk dat sommige haltes verplaatst moeten worden. Dat geldt wat de PvdA betreft echter niet voor de halte in Nagtzaamstraat. Het was de bedoeling deze halte naar het Teylerplein te verplaatsen. De bewoners rond het Teylerplein vreesden dat de veiligheid van de kinderen die op het Teylerplein spelen in het geding zou komen. Ook zou er groen moeten verdwijnen terwijl er al in deze versteende buurt al zo weinig groen te vinden is. Tevens zouden er met de verplaatsing van de bushalte naar het Teylerplein een aantal parkeerplekken verdwijnen, wat een nog grotere parkeerdruk voor de wijk zou betekenen.

Een actie in de buurt, die 130 handtekeningen opleverde, heeft er voor gezorgd dat het College van B&W van de verplaatsing van bushalte afziet. PvdA-raadslid Moussa Aynan stelde in mei schriftelijke vragen hierover aan het College van B&W, en is dan ook blij met het besluit. Aynan: "Waarschijnlijk vond het college net als de PvdA dat een bushalte op de huidige plek eigenlijk de beste optie is. Met enkele aanpassingen voldoet deze halte aan alle toegankelijkheidseisen. Dus waarom zouden we moeilijk doen als het ook makkelijk kan".

*** EINDE PERSBERICHT ***