Senternovem


01-09-2009 | Gratis energieonderzoek en Energie Make-over voor MKB-ondernemers

Vanaf 9 september, de Dag van de Duurzaamheid, maken MKB-ondernemers kans op een Energie Make-over van het eigen bedrijf ter waarde van tienduizend euro.

Zonnepanelen
Op de Dag van de Duurzaamheid bruist het van de duurzame activiteiten door het hele land. Nederland laat zich op deze dag van zijn groenste kant zien: grote en kleine bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden en vele anderen doen mee. Speciaal voor deze dag bieden SenterNovem en het Energiecentrum Midden- en Kleinbedrijf negen ondernemers de kans om een gratis individueel energieonderzoek te winnen. Eén van de geselecteerde ondernemers maakt kans op een Energie Make-over van het eigen bedrijf ter waarde van tienduizend euro.

Energieonderzoek
Bij bedrijven is veel winst te boeken op het gebied van energiebesparing. Om te bepalen wat een bedrijf kan besparen is een energieonderzoek een belangrijk instrument. Een adviseur bekijkt de meest relevante zaken zoals verlichting, airco, koeling en verwarming. Het eindrapport geeft de ondernemer inzicht in het energieverbruik, de besparingsmogelijkheden en een inschatting van de terugverdientijd van de voorgestelde investeringen. Samen met de ondernemer kijkt de energie-adviseur welke investering hierbij het meest rendabel is en helpt bij het investeringstraject.

Energie Make-over
Maar ondernemers maken niet alleen kans op een individueel advies over energie- en kostenbesparing. Eén van de aangemelde ondernemers maakt kans op een Energie Make-over van zijn of haar bedrijfspand. Dat betekent dat de investeringen die de ondernemer uitvoert naar aanleiding van het energieonderzoek worden vergoed tot maximaal tienduizend euro!

Energiecentrum en SenterNovem
Het Energiecentrum en SenterNovem stimuleren ondernemers om energie te besparen. Het Energiecentrum doet dit met het geven van gratis informatie en advies aan ondernemers over energie en de besparingsmogelijkheden. SenterNovem stimuleert de ondernemer ondermeer met de fiscale regeling Energie-Investeringsaftrekregeling (EIA). Daarom stellen beide organisaties ondernemers in staat om een gratis energieonderzoek te winnen.

Inschrijven
MKB-ondernemers die kans willen maken op een energieonderzoek of Energie Make-over, kunnen zich vanaf 9 september 2009 aanmelden via de website www.energiemakeover.nl. Op de Dag van de Duurzaamheid kunnen zij ook bellen naar 0800-1155, een speciale helpdesk die in het teken staat van duurzaamheid en energiebesparing. De aanmeldingsperiode loopt van 9 september tot 9 oktober 2009.