Minister Cramer bezoekt koploper duurzaamheid

04/09/2009 10:30

Antropia

Persbericht

Driebergen - 3 september 2009

Minister Cramer bezoekt koploper duurzaamheid

Goud voor Antropia, Cultuur- en Congrescentrum op Dag van de Duurzaamheid

Op 9 september is het Dag van de Duurzaamheid. In het hele land vinden tal van activiteiten plaats. Veel innovaties op het gebied van duurzaamheid zijn te zien op de noviteitenmarkt. Deze vindt plaats als onderdeel van het congres Rood, Wit, Blauw, Groen van Antropia, Cultuur- en Congrescentrum, Hoofdstraat 8 te Driebergen.

Om 10.15 vindt in de Ionazaal de uitreiking plaats van de Golden Green Key door Burgemeester Frits Naafs. De Green Key is dé internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan onder andere conferentiecentra en is hét keurmerk voor een duurzame onderneming. Op Antropia, Cultuur- en Congrescentrum wordt zorgvuldig omgegaan met water, energie en afval en wordt aandacht besteed aan de omgeving van Landgoed de Reehorst.

Experts presenteren uitslag

Tijdens het congres zijn er diverse lezingen en bedrijfspresentaties. Hoogleraar Transitiemanagement, Jan Rotmans van Urgenda, is een van de sprekers. Aan de hand van de visie van Urgenda om Nederland mooier te maken gaan experts aan de slag om vakgebiedoverstijgend tot nieuwe oplossingen te komen voor mobiliteit, energie, vastgoed, economie en groen. Deze innovaties worden fictief bedacht voor het stationsgebied Driebergen-Zeist. Het 60 hectare grote gebied wordt als oefengebied gebruikt omdat dit gebied alle ingrediënten om te komen tot integrale gebiedsontwikkeling in zich draagt.

De finale van deze dag vindt vanaf half 5 plaats door een presentatie van de ideeënstroom in bijzijn van Minister Cramer en Commissaris van de Koningin van de provincie Utrecht, R. Robbertsen.

Faciliteren van ontmoetingen

Ondernemers kunnen elkaar ontmoeten tijdens lezingen van ondermeer Thomas Rau Architecten en Mathijs Bierman van Triodos Bank. Dagvoorzitter is de heer Bart Jan Krouwel, voormalig directeur duurzaamheid Rabobank. De dag wordt gepresenteerd door Ilona Hofstra.

Leontien van Moorsel biedt fiets aan

Groene daken, duurzame kleding en tassen, geschenken, elektrisch vervoer en een computergame van zijn aanwezig op de noviteitenmarkt. Voor de bezoeker die op 9.9.9 overstapt op groene stroom wordt er een fiets aangeboden door Eneco. En Elipo laat mensen ervaren hoe het is om te rijden met elektrisch vervoer.

De noviteitenmarkt is voor iedereen gratis te bezoeken van 10.00 - 19.00 uur. Meer info: www.antropia.nl





http://www.antropia.nl