Gemeente Breda

Opening duurzaam leslokaal Bezoekerscentrum Wolfslaar

Op de landelijke dag van de duurzaamheid woensdag 9 september opent wethouder Wilbert Willems van Cultuur, Verkeer en Milieu een duurzaam leslokaal bij Bezoekerscentrum Wolfslaar aan de Wolfslaardreef in Breda.

Het wordt een bijzondere middag van 14.00 tot 17.00 uur met muziek, een milieumarkt met vele kramen met informatie en producten van alle natuur en milieuverenigingen, waarbij iedereen van harte welkom is. Voor de kinderen zijn er extra activiteiten zoals een clown, een gratis ijsje en een duurzaam cadeautje.

Wethouder Willems: âHet nieuwe leslokaal is gemaakt met duurzame materialen en voorzien van een vegetatiedak en warmtepomp. Het is ook een goed geïsoleerd gebouw. We geven als gemeente hiermee het goede voorbeeld en zullen ook bij andere gemeentelijke nieuwbouwprojecten zo duurzaam mogelijk bouwen.â

Het duurzaam leslokaal is een uitbreiding op het terrein van Bezoekerscentrum en Boerderij Wolfslaar. Het vormt een nieuw onderkomen voor de Bredase natuur- en milieuverenigingen die hier bijeenkomsten, lezingen en workshops kunnen houden en organiseren. Ook is het gebouw in de weekenden en avonden beschikbaar voor particulieren, gezinnen en natuurlijk kinderen. Een plek om bijeenkomsten, feestjes en workshops te houden. Op doordeweekse dagen is het leslokaal beschikbaar gesteld aan medewerkers van Amarant, die op de boerderij zorg dragen voor het onderhoud en schoonhouden van het terrein en de dierenverblijven.

Het leslokaal is ontworpen door Architectenbureau Kwa uit Amsterdam en gebouwd door Aannemingsbedrijf J.C. van de Broek uit Breda. De bouw is zeer voorspoedig verlopen en heeft in totaal ongeveer vier maanden in beslag genomen.

Bezoekerscentrum Wolfslaar bestaat met deze uitbreiding uit een educatief centrum, een duurzaam leslokaal, een boerderij en een natuurtuin met amfitheater.

Breda, 4 september 2009