FNV

iftar_feestmaaltijd_schiphol_9_september_2009

7-9-2009

Iftar 9 september: samen werken, samen eten!

Komende woensdagavond organiseren FNV Vakcentrale, FNV Bondgenoten en Schiphol Group de jaarlijkse Iftar-feestmaaltijd. Al het schoonmaak- en ander personeel van Schiphol, ongeacht levensbeschouwelijke of religieuze overtuiging, is welkom bij deze gratis maaltijd.

Saamhorigheid Iftar is de maaltijd die tijdens de vastenmaand Ramadan door moslims direct na zonsondergang wordt genuttigd. Deze gezamenlijke maaltijd met familie en vrienden wordt de laatste jaren door verschillende organisaties en zelfs ook bedrijven gebruikt om moslims en niet-moslims bij elkaar te brengen.

Werknemers op Schiphol komen van over de hele wereld. Ze vieren de Iftar-maaltijd om te laten zien dat ze samen leven en samen werken. De FNV werkt hier van harte aan mee. In een samenleving waarin we dicht op elkaar leven met verschillende bevolkingsgroepen, is het belangrijk om interesse in elkaar te tonen. En met elkaar in gesprek te gaan.

Bijzondere gasten Diverse bijzondere gasten nemen deel aan de maaltijd op 9 september: FNV-voorzitter Agnes Jongerius, FNV Bondgenoten-voorzitter Henk van der Kolk, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Jetty Klijnsma en de Meiden van Halal (bekend van tv).

Hoe laat en waar? De Iftar-maaltijd begint om 19.15 uur en eindigt om 22.00 uur. Het vindt plaats in Personeelskantine Schiphol, Evert van de Beekstraat 202, Schiphol.

Aanmelden Wil je mee eten, in gesprek raken met je collega's en bijzondere gasten ontmoeten? Meld je dan uiterlijk op 8 september aan bij Janita Dekker via J.Dekker@bg.fnv.nl. Vermeld in je e-mail je naam en woonplaats.