Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 10 augustus 2009

Duurzame bedrijfskleding in de spotlights

Op 9 september 2009, de Dag van de Duurzaamheid, organiseert de provincie Gelderland samen met Awearness Fair Fashion Events een modeshow voor duurzame bedrijfskleding in het Huis der Provincie aan de Markt 11 in Arnhem.

Kleding, zowel bedrijfskleding als consumentenkleding, wordt veelal onder zeer slechte sociale omstandigheden geproduceerd en reguliere kledingproductie pleegt een grote aanslag op ons milieu. Nieuw overheidsbeleid voorziet erin dat per 2010 alle overheden volledig of gedeeltelijk duurzaam moeten inkopen, wat dus ook geldt voor bedrijfskleding. Iedere onderneming die kleding levert aan overheden moet straks kunnen aantonen dat deze kleding duurzaam is geproduceerd.

Modeshow duurzame bedrijfskleding
De provincie Gelderland wil samen met de organisatoren van de Awearness Fair Fashion Events ondernemers, ontwerpers en overheden bij elkaar te brengen en aanzetten tot het duurzaam inkopen, produceren en ontwerpen van bedrijfskleding. Ze doen dit met een presentatie over de productieketen, een flitsende duurzame en innovatieve bedrijfskleding modeshow met medewerking van o.a. Lonneker, Wenaas, By-Wire.net, Dutch Spirit by The Makers en Rianne de Witte. Op de catwalk komen nieuwe natuurlijke stoffen zoals bamboe, innovatieve technieken en cradle 2 cradle kostuums voorbij.

Verduurzamen van de bedrijfskledingindustrie
Duurzaam ontwerpen, produceren, verhandelen en inkopen is voor velen nog een complex traject. In een informatieve en inspirerende paneldiscussie discussiëren ontwerpers, fair fashiondeskundigen, bedrijfskledingproducenten en beleidsmakers over de knelpunten maar vooral ook over de (bedrijfseconomische) kansen van het verduurzamen van de bedrijfskledingindustrie.

Het event begint om 12.30 uur met een inloop/duurzame lunch en wordt om 13.00 uur geopend door gedeputeerde van de provincie Gelderland, Hans Esmeijer. Hip en duurzaam

De provincie Gelderland en Awearness Fair Fashion Events bieden ook consumenten de mogelijkheid om kennis te maken met duurzame mode. Er is die dag om 15.00 uur een voor iedereen toegankelijke fair fashion show voor heren en dames met hippe duurzame kleding en accessoires van o.a. Studio Jux, Brennels, Van Markoviec en VonWinckelmann. De vorige uitverkochte consumentenshow van Awearness Fair Fashion Events trok meer dan 500 bezoekers tijdens de Arnhem Mode Biënnale. Kijk voor meer informatie op www.gelderland.nl en www.awearness-fashion.nl =============================einde persbericht==============================



Ingezonden persbericht