Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA leest voor tijdens dag van de Duurzaamheid

Op 09-09-09 om 9.00 uur 's morgen heeft de PvdA-fractie meegedaan aan de landelijke actie Lezen over Duurzaamheid tijdens de dag van de Duurzaamheid. Op de Koningin Emmaschool in Haarlem-Noord en de MGr. Huibersschool in Schalkwijk hebben de raadsleden Sonja Kagie, Annemiek Kropman en Joyce Langenacker het verhaal "Duurzame oma" voorgelezen aan de hoogste groepen. Dit verhaal is speciaal voor deze gelegenheid geschreven door kinderboekenschrijver Sjoerd Kuyper.

Joyce Langenacker: "Het is belangrijk om met kinderen over dit onderwerp te praten en ze met een verhaal over dit onderwerp, hierover te laten nadenken. Duurzaam is een lastig begrip maar als je bijvoorbeeld in de groep die ik voorlas, praat over dat je spullen niet weg moet gooien maar kunt hergebruiken, dan kan ieder kind daar wel een voorbeeld van geven".

De PvdA-Haarlem heeft de afgelopen jaren zich ingezet voor het onderwerp Duurzaamheid en Klimaatneutraal. Samen met andere partijen in de gemeenteraad heeft de PvdA ingestemd met de motie om Haarlem in 2030 Klimaatneutraal te laten zijn en hier extra geld voor te krijgen. Daarnaast heeft de PvdA er twee jaar geleden voor gezorgd dat alle basisscholen de film van Al Gore over de klimaatverandering gratis kregen. Langenacker: "Er moet de komende jaren veel gaan gebeuren om Haarlem Klimaatneutraal te krijgen. Het begint ermee dat onze jeugd dit onderwerp serieus neemt en daar was vandaag een goede stap in de goede richting voor".

*** EINDE PERSBERICHT ***