Gemeente Strijen


2009

Verkeersveiligheidsdag Strijen

STRIJEN - Op 10 september a.s. wordt voor de groepen 6, 7 en 8 van alle basisscholen in de gemeente Strijen een Verkeersveiligheidsdag gehouden. Het evenement vindt plaats in en rondom het gemeentehuis van Strijen en staat in het teken van verkeerseducatie en verkeersveiligheid.
De Verkeersveiligheidsdag wordt voor de tweede keer georganiseerd. Vorig jaar was de gemeente Korendijk gastheer voor de eerste editie. De organisatie is in handen van de werkgroep gedragsbeïnvloeding en educatie van de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Hoeksche Waard (RPV). In de RPV is van elke gemeente de verantwoordelijke wethouder verkeer en vervoer vertegenwoordigd. Voor de gemeente Strijen is dit wethouder Wilko van Tilborg. Daarnaast nemen de politie, het openbaar ministerie, de schoolbegeleidingsdienst en de provincie deel aan de RPV.

De jeugd krijgt tijdens de Verkeersveiligheidsdag allerlei verkeerszaken voorgeschoteld, zoals: een trapvaardigheidcursus, een demonstratie over de dodehoekspiegel, een verkeersquiz, een fietsenkeuring en wordt inzicht gegeven in de gevolgen van met drank en/of drugs op achter het stuur.