Leo Bingen aangesteld als directeur nieuwe stichting SIMS

10/09/2009 10:00

Rai Vereniging

BOVAG en RAI Vereniging nemen voortouw inzake informatiebeleid branche

BOVAG en RAI nemen het heft in eigen handen inzake gegevens en gegevensstromen van voertuigen, klanten en bedrijven in de mobiliteitsbranche. Stichting BOVAG-RAI Voertuig Informatiebeleid is daartoe omgedoopt in Stichting SIMS (Standaardisatie- en informatiebeleid voor de mobiliteitssector) en krijgt een eigen directeur.

Informatie is de laatste jaren uitgegroeid tot de vierde productiefactor naast kapitaal, grond en arbeid. En de rol van data en informatisering zal de komende jaren alleen maar groter worden in de mobiliteitsbranche, bijvoorbeeld met de invoering van Anders Betalen voor Mobiliteit. Tegelijkertijd neemt de automatische stroom informatie naar de branche af. Zo verstrekt de overheid sinds 1 maart 2007 geen persoonsgegevens uit het RDW-register meer aan de sector voor commercieel gebruik. Reden genoeg om als branche zelf de regie te gaan voeren waar het gaat om verzamelen, standaardiseren, distribueren en gebruiken van informatie over voertuigen, klanten en bedrijven.

SIMS

BOVAG en RAI Vereniging blazen daartoe de Stichting BOVAG-RAI Voertuig Informatiebeleid, waarvan zij samen het bestuur vormen, nieuw leven in met een nieuwe naam en een eigen directeur. De stichting heet voortaan SIMS, wat staat voor: Standaardisatie- en informatiebeleid voor de mobiliteitssector. Stichting SIMS wordt vanaf 1 oktober geleid door directeur Leo Bingen (51), voorheen Manager Kenniscentrum binnen RAI Vereniging. RDC zal als branche-informatiseerder uitvoering geven aan het beleid van de stichting. Andere partijen uit de branche zullen hierbij nadrukkelijk worden betrokken; het betreft immers branchebrede belangen, waar ook branchebreed van geprofiteerd kan en moet worden.

Ervaring

Peter Janssen, algemeen directeur RAI Vereniging: 'Als bestuur van de Stichting menen we dat juist nu grote besparingen en efficiencyvoordelen kunnen worden behaald als de branche het heft in eigen handen neemt op het gebied van de informatievoorziening. Vandaar het besluit om de Stichting met ingang van 1 oktober te bemannen met een fulltime directeur. Leo Bingen heeft als secretaris van de Stichting een actieve rol gespeeld in de dossiers 'INDI'en 'beëindiging NAW-verstrekking door de overheid'. Hij heeft op die manier de nodige ervaring en affiniteit opgedaan ten aanzien van informatieverstrekking en -beleid.'

Kansen

Koos Burgman, algemeen directeur BOVAG: 'Vanuit zijn nieuwe functie zal Leo Bingen namens BOVAG en RAI Vereniging een actieve rol blijven spelen in het project Anders Betalen voor Mobiliteit. Dat is immers een project waarbij informatiestromen een cruciale rol spelen en waarbij er mede dankzij die informatiestromen ook volop kansen liggen voor de branche. Daar moeten we bovenop zitten.'

Met INDI, het eigen NAW-systeem van BOVAG Autodealers en RAI Vereniging, heeft de branche op een belangrijk deelgebied het initiatief al eerder naar zich toe getrokken. En met succes, INDI won onlangs de prestigieuze Data Quality Award van Dutch Dialogue Marketing Association.





http://www.raivereniging.nl