Politie Groningen

Donderdag 10 september 2009

Provincie Groningen, 10-09-2009

Ter Apelkanaal: getuigen doorrijder gezocht

De politie doet onderzoek naar een aanrijding in de nacht van zaterdag op zondag 29 augustus in Ter Apelkanaal. Die nacht reed een onbekende automobilist op de Ter Apelkanaal West tegen een geparkeerde auto. Dit voertuig raakte dusdanig beschadigd dat deze als total loss wordt beschouwd. Ook raakte een andere geparkeerde auto beschadigd. Uit onderzoek is gebleken dat de veroorzaker vermoedelijk in een lichtgekleurde Mercedes van het model E-klasse. De bestuurder van deze wagen kwam uit de richting Musselkanaal en ging er na de aanrijding van door richting Ter Apel. De politie wil graag spreken met mensen die meer informatie hebben over de doorrijder. De politie in Stadskanaal is bereikbeer via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: groet heeft ongeval tot gevolg

Een 64-jarige scooterbestuurder uit Groningen is woensdagmiddag gewond geraakt in de Vinkenstraat in zijn woonplaats. De Stadjer zag een buurvrouw lopen en groette haar. Hierdoor zag hij niet dat hij te dicht bij het trottoir reed en botste tegen de stoeprand. Hierdoor viel de Stadjer op het wegdek. Ambulancemedewerkers hebben de man naar het ziekenhuis gebracht voor controle. De politie maakt een registratie.

Groningen: Veendammer neemt fietsen weg

De politie heeft woensdagavond een 49-jarige man uit Veendam aangehouden. Een inwoonster van Groningen zag in de Bedumerstraat in Groningen dat de man samen met iemand anders fietsen in een aanhanger stopte. De getuige belde de politie dat ze de zaak niet vertrouwde. Agenten zetten de Veendammer op de A7 langs de kant van de weg in. In de aanhanger lagen fietsen waarvan de sloten niet correct meer werkten. Een van de rijwielen bleek als gestolen in de politiesystemen te staan. De Veendammer is naar het politiebureau gebracht voor een verklaring.

Groningen: automobilist weigert alcoholtest

Een 39-jarige automobilist uit Groningen is woensdagnacht aangehouden omdat hij weigerde mee te werken aan een alcoholcontrole. Agenten hielden de bestuurder staande aan de Groningerweg. Hij was zichtbaar onder invloed van alcohol. Langs de rijbaan weigerde hij de blaastest. Op het politiebureau deed hij een poging, maar die mislukte. Daarna wilde hij opnieuw niet meewerken. De politie heeft het rijbewijs van de Stadjer vervolgens in beslag genomen.

Groningen: verkeerscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen in de stad Groningen verkeerscontroles uitgevoerd. De controles vonden plaats op de Westerhaven, Odenseweg en Hereweg. In totaal werden zon 1700 voertuigen gecontroleerd. 41 personen werden beboet omdat ze geen gordel droegen. In 12 gevallen reden bestuurders tegen het verkeer in of kwamen ze op plekken waar ze niet mochten rijden. 7 bestuurders kregen een bekeuring omdat ze aan het bellen waren in hun auto zonder gebruik te maken van een carkit.

Veendam: meisje (6) gewond bij ongeval

Een 6-jarig meisje uit Veendam is woensdagmiddag op de Dr. Koppiusstraat gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het meisje liep, zonder uit te kijken, vanachter een container de weg op. De 6-jarige werd vervolgens door een 47-jarige automobilist uit Veendam aangereden. Zij werd door ambulancepersoneel met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Winsum: vrouw valt op brug

Een 74-jarige vrouw uit Winsum is woensdagmiddag op de brug tussen de Blecourtlaan en de Ploeg gewond geraakt. De vrouw struikelde over een plank die iets omhoog stond. Door de val raakte zij licht gewond. Het slachtoffer werd met een verwonding aan het gezicht en pijn aan een arm door ambulancepersoneel behandeld.

Groningen: fietser gewond bij ongeval

Een 17-jarige fietser uit Groningen is woensdagmiddag op de kruising Friesestraatweg met de Aweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 55-jarige automobilist uit Groningen zag de fietser over het hoofd. Hij verleende geen voorrang aan zijn plaatsgenoot. De fietser kwam vervolgens ten val. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Delfzijl: bromfietsster gewond bij ongeval

Een 16-jarig meisje uit Delfzijl is woensdagochtend op de Sikkel gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het meisje was bezig met het inhalen van een fietser. Op dat zelfde moment naderde in tegengestelde richting een andere fietser aanrijden. De bromfietsster en de fietser raakten elkaar met de schouders. Hierdoor viel de 16-jarige met haar bromfiets op de grond. Zij werd letsel aan het gezicht naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.