Gemeente Leeuwarderadeel


Bijzondere expositie en kunstveiling in bibliotheek Stiens

10-09-2009 10:51

Tot maandag 2 november 2009 is er in de Openbare Bibliotheek in Stiens een bijzondere expositie van 19 kunstenaars te zien.

De expositie is georganiseerd door de Kultuerried Ljouwerteradiel, naar aanleiding van een verzoek van de Stichting Monumentenzorg Leeuwarderadeel om mee te denken over en te participeren in het ontwikkelen van ideeën met het oog op de restauratie van de kerktoren van Stiens. Een markant gebouw dat rondom in de gemeente zichtbaar is en nodig aan restauratie toe is.

Eén van de ideeën die hierbij naar voren kwam, was het organiseren van een expositie met aansluitend een veiling van een aantal speciaal voor dat doel ter beschikking gestelde kunstwerken. De Kultuerried heeft 19 kunstenaars bereid gevonden een kunstwerk ter beschikking te stellen. Dit heeft geresulteerd in een zeer afwisselende expositie, zowel qua onderwerp als qua techniek: abstract en figuratief, landschap, stilleven, portret, schilderkunst, fotografie en grafiek. De veiling van deze kunstwerken zal plaatsvinden op maandagavond 2 november in de bibliotheek, tussen 18.30 en 20.30 uur. De opbrengst van de veiling komt geheel ten goede aan de restauratie van de kerktoren in Stiens.

De openingstijden van de bibliotheek zijn: ma, di, wo, en vr 13.30 - 17.30, ma en vr ook 18.30 - 20.30 uur.

---