Politie Kennemerland

Aangehouden voor openstaande boetes

Kennemerland, 10-09-2009

Aangehouden voor openstaande boetes

Politie Kennemerland heeft een team van vier politiemensen samengesteld die zich o.a. gaan bezighouden met het innen van openstaande bekeuringen in de regio Kennemerland. Het team rechercheert op de wanbetalers in de regio en gaat persoonsgericht te werk. Het team is deze week gestart met de grootste wanbetalers op te sporen.

Het team maakt hierbij gebruik van o.a. de ANPR als extra opsporingsmiddel, om de pakkans te vergroten (ANPR = automatic numberplate recognition. Deze kenteken-lezende apparaten hebben een computerbestand dat gevuld is met kentekens die gekoppeld zijn aan o.a. openstaande boetes, gestolen voertuigen, notoire drankrijders, signaleringen en katvangers). Deze ANPR zal eveneens worden ingezet bij diverse verkeerscontroles in de regio Kennemerland.

HAARLEM, 9 september - De politie heeft een 40-jarige Haarlemmer opgespoord en ingesloten omdat hij voor een bedrag van ong. 10.000,-- aan boetes had openstaan. De man kon dit bedrag niet betalen en daarom werd hij ingesloten op het politiebureau. Het merendeel van de bekeuringen die door de man niet werden betaald betreft boetes voor verkeersdelicten. De Haarlemmer is ingesloten.

HAARLEM, 9 september - Een 58-jarige Haarlemse vrouw werd door de politie in de middaguren meegenomen naar het politiebureau omdat zij voor een bedrag van ruim 1.900,-- aan nog te betalen bekeuringen had openstaan. De vrouw kon de boetes niet betalen en zij werd ingesloten.