Ingezonden persbericht


Apple onthult nieuwe iPod touch-serie

Nieuwe prijsdoorbraak van ¤ 179

San Francisco, 9 september 2009 - Apple onthult vandaag de nieuwe iPod touch-serie, waarvan het instapmodel slechts ¤ 179 kost. Hiermee heeft de gebruiker een geweldige iPod, zakcomputer en gameconsole in één, plus toegang tot de App Store van Apple, die momenteel meer dan 75.000 programma's bevat. iPod touch is voorzien van de Multi-Touch-gebruikersinterface van Apple, een glazen breedbeelddisplay van 3,5 inch, Wi-Fi, Bluetooth en een ingebouwde versnellingsmeter en luidspreker, allemaal in een bijzonder dun uitgevoerd metalen design dat je zo in je zak stopt. De 8-GB iPod touch kost nu slechts ¤ 179. De twee nieuwe modellen bieden twee keer zoveel opslagcapaciteit voor dezelfde prijs: de 32-GB iPod touch kost ¤ 279, het 64-GB model ¤ 369.

"Met een prijs van slechts ¤ 179 is de iPod touch de voordeligste iPod waarmee je gebruik kunt maken van de App Store van Apple. Die bevat meer dan 75.000 programma's die je allemaal draadloos kunt downloaden naar je iPod touch," aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. "Met dit superdunne en prachtig vormgegeven apparaatje heb je een geweldige iPod, een geweldige zakcomputer met de beste mobiele webbrowser van allemaal én een geweldige gameconsole in handen."

iPod touch is een perfecte iPod voor liefhebbers van muziek, tv-programma's, films en podcasts. Voor muziekfans bevat iPod touch een aantal handige voorzieningen, zoals Cover Flow, Shake to Shuffle en toegang tot de befaamde iTunes Store. De nieuwe iPod touch is bovendien geschikt voor de Genius-mixfunctie, die geheel automatisch tot 12 oneindige mixen maakt van bij elkaar passende nummers in je iTunes-bibliotheek. Films en tv-programma's komen perfect tot hun recht op het mooie 3,5-inch breedbeelddisplay. Bezitters van een iPod touch hebben de hele iTunes Store-catalogus binnen handbereik: die bevat meer dan 11 miljoen nummers, tv-programma's en Hollywood-films, die ze rechtstreeks op hun iPod touch kunnen kopen en downloaden.

iPod touch is ook een geweldige gameconsole dankzij de ingebouwde versnellingsmeter, Multi-Touch-gebruikersinterface, uitstekende grafische prestaties en de meer dan 20.000 games en amusementsprogramma's die bij de App Store verkrijgbaar zijn. Doordat de nieuwe iPod touch peer-to-peer-verbindingen ondersteunt, kunnen bezitters van deze iPod games voor meerdere spelers spelen met mensen in dezelfde kamer of aan de andere kant van de wereld. En via Wi-Fi kunnen gebruikers van een iPod touch altijd en overal nieuwe games downloaden vanuit de App Store.

iPod touch is tevens een zakcomputer waarmee gebruikers op het internet kunnen surfen, kunnen e-mailen, hun agenda kunnen beheren, hun adresgegevens op orde kunnen houden en naar sites als Facebook en Twitter kunnen gaan. Via de bekroonde Safari-webbrowser op de iPod touch is surfen op het internet een ware belevenis. iPod touch wordt geleverd met de allernieuwste iPhone 3.1-software, die onder andere de volgende voorzieningen bevat: functionaliteit om te knippen, kopiëren en plakken, de Spotlight-zoekfunctie om op de iPod touch of in Mail, Contacten, Agenda en iPod te zoeken, een liggend toetsenbord in Mail, Notities en Safari, vergrendeling op afstand via MobileMe en een anti-phishingvoorziening.

De App Store van Apple is een enorm succes en bevat nu meer dan 75.000 programma's. Het aantal downloads heeft de 1,8 miljard inmiddels overschreden. In 77 landen kunnen bezitters van een iPhone of iPod touch kiezen uit een enorme hoeveelheid programma's in 20 categorieën, waaronder games, zakelijk, nieuw, sport, gezondheid, referentie en reizen. De App Store werkt via Wi-Fi, zodat gebruikers geheel draadloos programma's kunnen bekijken, kopen en downloaden op hun iPod touch, waarna ze direct klaar zijn voor gebruik.

iPod touch kan zonder bijladen tot 30 uur muziek en tot zes uur video afspelen. Het 8-GB model is geschikt voor maximaal 1750 nummers, 10.000 foto's of 10 uur video, het 32-GB model voor maximaal 7000 nummers, 40.000 foto's of 40 uur video en het 64-GB model voor maximaal 14.000 nummers, 90.000 foto's of 80 uur video.* De 32-GB en 64-GB modellen zijn bovendien tot 50 procent sneller en leveren dankzij Open GL ES 2.0 nog betere grafische prestaties.

iPod is met meer dan 220 miljoen verkochte exemplaren 's werelds populairste serie digitale-muziekspelers. De nieuwe productlijn voor de feestdagen omvat de iPod shuffle in vijf schitterende kleuren, die al verkrijgbaar is vanaf ¤ 55; de iPod classic in een nieuw 160-GB model, goed voor maximaal 40.000 nummers voor ¤ 229; de geweldige nieuwe iPod nano met videocamera, met een schitterende aluminium behuizing in negen kleuren vanaf ¤ 139; en de revolutionaire iPod touch, al verkrijgbaar vanaf de zeer scherpe prijs van ¤ 179.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Voor de nieuwe iPod touch gelden de volgende adviesprijzen: ¤ 179 voor het 8-GB model, ¤ 279 voor het 32-GB model en ¤ 369 voor het 64-GB model. De nieuwe iPod touch-modellen zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via de Apple Store (www.apple.com/nl) en bij erkende Apple resellers. iPod touch vereist een Mac met een USB 2.0-poort, Mac OS X versie 10.4.11 of hoger en iTunes 9; of een Windows-pc met een USB 2.0-poort en Windows Vista of Windows XP Home of Professional (Service Pack 3) of hoger en iTunes 9. Bezitters van een iPod touch kunnen voor slechts USD 4,95 de 3.1-software kopen, waarmee ze nieuwe voorzieningen als de Genius-mixen en Genius voor Apps kunnen gebruiken. iPod touch-bezitters die de 3.0-software al hebben, kunnen de 3.1-software-update gratis downloaden. Download de nieuwste versie van iTunes naar je Mac of pc en koop de 3.1-software-update via iTunes. De verkrijgbaarheid van video's varieert per land.


* De gebruiksduur van de batterij en het aantal keren dat de batterij kan worden opgeladen zijn afhankelijk van het gebruik en de instellingen. Kijk voor meer informatie op www.apple.com/nl/batteries. De opslagcapaciteit voor muziek is gebaseerd op 4 minuten per nummer en 128-Kbps AAC-codering; de opslagcapaciteit voor foto's is gebaseerd op via iTunes overgezette, voor weergave op de iPod geschikte foto's; de opslagcapaciteit voor videomateriaal is gebaseerd op 1,5-Mbps H.264-video en een resolutie van 640 x 480.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personalcomputerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde computers, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitalemuziekrevolutie dankzij zijn draagbare iPod-muziek- en -videospelers, en de internetwinkel iTunes Store. Daarnaast heeft Apple de mobieletelefoonmarkt betreden met de iPhone.



Ingezonden persbericht