Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 10 september 2009

PvdA Rotterdam: proeftijd voor nieuwe huurcontracten

De PvdA Rotterdam zet zich al jaren in voor het bestrijden van woonoverlast, zodat Rotterdammers zich thuis en veilig kunnen voelen in hun wijk. De PvdA doet vanavond in de raadscommissie veiligheid voorstellen om woonoverlast intensiever aan te pakken.

PvdA-raadslid Hoogland pleit voor de inzet van de wet Victor/Victoria. "Deze wet was oorspronkelijk bedoeld om overlast van drugspanden te bestrijden. Dat werkt goed in Rotterdam. Daarom wil ik dat de gemeente door de rechter laat toetsten of de wet ook kan worden gebruikt bij woonoverlast," aldus Hoogland.

"Onze stad loopt altijd voorop door problemen op innovatieve wijze op te lossen. Daarom wil ik dat Rotterdam als eerste een proef start om alle nieuwe huurcontracten in de stad te voorzien van een proeftijd van een jaar. Dat is een stok achter de deur bij aanhoudende woonoverlast," aldus Hoogland. Het PvdA-raadslid noemt het een heftige maatregel die goed moet worden uitgezocht en door goede regels moet worden ingekaderd. "Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een huurcontract te pas en te onpas ontbonden kan worden."

()