Donderdag 10 september 2009

Deze week in FEM (week 37, vanaf vrijdag 11 september in de kiosk)

Meer informatie: 020 515 9821

Sneak preview?
Zie de complete inhoudsopgave in de bijlage

De wraak van de belegger
De VS is een juridisch walhalla voor rancuneuze beleggers. Aandeelhouders die koersverliezen hebben geleden door fraude of misleiding van bedrijven kunnen er hun gram halen bij de rechter. Nederlandse beleggers kunnen daar voorlopig alleen nog maar van dromen.

Heineken wuift alle zorgen weg
'Dit huis staat niet in de fik'. De Financile topman van Heineken, René Hooft Graafland, weigert zich zorgen te maken over de toekomst van de brouwer. 'De zaken zijn onder controle. In deze heel lastige tijd groeien we potverdokkeme gewoon door.'

Bonus meer dan ooit onder vuur
Heeft de bonus zijn langste tijd gehad? Zelfs ex-topman Rijkman Groenink van ABN Amro wil het omstreden douceurtje in het bedrijfsleven aan banden leggen. Wetenschappers waarschuwen al langer: een financiële prikkel om te presteren, beïnvloedt de prestaties vaak juist negatief.

Westen lonkt naar Chinese consument
Aan de groei van de Chinese economie komt maar geen einde. Bedrijven uit het westen kijken verlekkerd naar de consumenten in de Volksrepubliek, die hun welvaart elk jaar verder zien toenemen. Maar er komt nog heel wat kijken om het hart van de Chinezen te winnen.

Verder in dit nummer:

â- Kijk uit: het is te vroeg om te juichen over economisch herstel. â- Belgisch succes: brouwerij Duvel Moortgat groeit tegen de klippen op. â- Tankopslagbedrijf Vopak is klaar voor groei in Azië â- Brengt aandelenzoekmachine TOM de beurs in het nauw? â- Opmerkelijk: Fortis spekt de kas van verzekeraar ASR.