Oogziekenhuis Rotterdam

Check de grenzen van je ogen in Het Oogziekenhuis Rotterdam tijdens het WWW-festival

Tijdens het Rotterdamse kunstfestival Wereld van Witte de With dat van 11 tot en met 13 september plaatsvindt, bent u, naast in de vele Rotterdamse musea en galeries, ook weer van harte welkom in Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Hoe voelt een regenboog als je niet(s) kan zien? Het WWW-thema van 2009 is Er zijn grenzen. In het ziekenhuis gelden echter geen grenzen aan de fantasie, want hoe voelt een regenboog als je niet(s) kan zien?

Ook dit jaar worden weer diverse ludieke activiteiten georganiseerd: van een blinde lunch en wijnproeverij tot het maken van je eigen Chamsa om je tegen het boze oog te beschermen. Check de grenzen van je ogen en laat de dikte van je ogen meten. Of loop met een donkere bril langs de kunstwerken van visueel gehandicapte kinderen en voel hoe een eenhoorn of regenboog voelt als je deze nog nooit hebt gezien. Kom tijdens het Wereld van Witte de Wit festival naar Het Oogziekenhuis en check de letterlijke én figuurlijke grenzen van je ogen.

Locatie:
Het Oogziekenhuis Rotterdam: Schiedamse Vest 180.

WWW-programma in Het Oogziekenhuis op zaterdag 12 en zondag 13 september


* 12.00 tot 17.00: Check de grenzen van je ogen! Hoe dik of dun is de buitenkant van je oog?

* 12.00 12.30 13.00: blindenlunch

* 13.00: kunstrondleiding door het ziekenhuis
* 15.00 15.30 16.00: blinde wijnproeverij
* 14.00: Maak je eigen Chamsa en je bent beschermd tegen het boze oog! (alleen op zaterdag)

* Hoe voelt een regenboog? Er zijn geen grenzen aan je fantasie! Doorlopende expositie met kunstwerken gemaakt door visueel gehandicapte kinderen. Loop met een donkere bril langs de expositie en voel hoe een regenboog voelt.

Angstreductiefilosofie
Iedereen die iets aan zijn ogen heeft, is bang om blind te worden. De bedrijfsfilosofie van Het Oogziekenhuis is dan ook gebaseerd op angstreductie. Door deelname aan kunstactiviteiten kan het ziekenhuis mensen op een informele en soms zelfs ludieke wijze informeren over haar activiteiten. Mocht er dan ooit iets aan de hand zijn met de ogen van deze mensen...dan weten zij Het Oogziekenhuis te vinden!

Wereld van de Witte de With
Dit jaar viert het meest onconventionele festival van Rotterdam het tienjarig bestaan met een al even onconventioneel thema: Er zijn grenzen. Een thema waar Het Oogziekenhuis graag bij aansluit. In samenwerking met samenwerkingspartners als Oogziekenhuis Focuskliniek, Fourcroy Nederland, Etty Elbaz Griffioen, Het Joods Historisch Museum, kunstenares José Stolk (expositie Hoe voelt een regenboog?) en Koninklijke Visio , Landelijke Stichting voor Slechtzienden en Blinden, heeft dit oer-Rotterdamse ziekenhuis een grensverleggend programma voor de festivalbezoekers in elkaar gezet. Naast de deelname aan de activiteiten in Het Oogziekenhuis, kunt u ook de bijzondere expositie grensverleggend schilderen bewonderen in het adviescentrum van Visio (Schiedamse Vest 158).

Meer informatie
Voor meer informatie over de activiteiten in Het Oogziekenhuis: Maaike van Zuilen: 06 456 32 117, maaike@philogirl.nl

4-9-2009

Herkomst: Het Oogziekenhuis Rotterdam

---