Gemeente Drechterland

11-9-2009
Officiële opening

Drechterland trots op kinderboerderij âSKIKâ

Zaterdag 22 augustus 2009 was het dan eindelijk zover. Na vele jaren van hardwerken, lobbyen, vrijwilligers zoeken en diverse bouwwerkzaamheden werd de kinderboerderij in Hoogkarspel officieel geopend.
Onder toeziend oog van genodigden, belangstellenden en vele als dieren verklede kinderen werd de naam van de kinderboerderij onthuld. âSkikâ is Westfries voor plezier. Plezier wat ongetwijfeld zal worden beleefd door de toekomstige bezoekers van de kinderboerderij, maar ook door de vele vrijwilligers die de kinderboerderij verzorgen.

Loco-burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon beschreef in haar speech de durf en ambitie van het bestuur van de kinderboerderij. Steeds een beetje meer in plaats van minder. Ook het doorzettingsvermogen en het enthousiasme van het bestuur heeft uiteindelijk geresulteerd in een schitterend project waar iedereen nu en in de toekomst van kan genieten.

Het college van burgemeester en wethouders van Drechterland spreekt hierbij nogmaals haar waardering uit voor het prachtige resultaat dat is behaald. Drechterland is een fantastische voorziening rijker!!