Gemeente Nieuwegein


* buitenwijs, samen sterk in natuur- en milieueducatie

BuitenWijs, samen sterk in Natuur- en Milieueducatie

vrijdag, 11 september 2009

`BuitenWijs, samen sterk in NME' is de nieuwe naam voor het samenwerkingsverband van de gemeenten Nieuwegein, Houten, Lopik en IJsselstein op het gebied van natuur- en milieueducatie (NME). De naam werd onthuld door de wethouders van de vier gemeenten op de Dag van de Duurzaamheid, woensdag 9 september 2009.

Op de foto ziet u kinderen die gezellig pannekoeken aan het eten zijn Wethouder Johan van Everdingen over de samenwerking: "De vier gemeenten geven graag uitvoering aan natuur- en milieueducatie (NME), maar de budgetten zijn niet altijd toereikend om de beoogde doelen te bereiken. Juist doordat we nu samenwerken is er voldoende budget voor handen. Daardoor konden er twee nieuwe medewerkers worden aangetrokken om extra impulsen te geven aan de bredere en efficiëntere uitvoering van NME. Dit is ook mogelijk geworden door een financiële bijdrage van de provincie Utrecht."

Samen sterk

BuitenWijs streeft na dat mensen (kinderen) actief met het buiten in aanraking komen, zodat zij wijs omgaan met hun eigen leefomgeving. BuitenWijs wordt gevormd door de NME-medewerkers van de gemeenten Nieuwegein, Houten, Lopik en IJsselstein. BuitenWijs heeft voor de komende vier jaar de volgende doelen:

* Het ontwikkelen van een nieuw NME-aanbod dat aansluit bij het milieubeleid van de vier gemeenten en bij de wensen van het basisonderwijs.

* De nieuwe producten voldoen aan de landelijke kwaliteitsnorm.
* Er wordt een nieuw gezamenlijk vrijwilligersbeleid opgesteld, zodat vrijwilligers beter inzetbaar zijn voor het beheer en de uitvoering van NME.

* De publiciteit over de nieuwe leskisten, excursies, materiaalzendingen en tentoonstellingen wordt centraal verzorgd.