Politie Haaglanden

Persberichten 11 september

Haaglanden, 11-09-2009

Demonstratie krakers valt in het water
Den Haag Een debat in de Tweede Kamer over het kraakverbod, was op 10 september rond het middaguur voor een 27-jarige vrouw uit Leiden, een 30-jarige Haagse en een 36-jarige Utrechtse reden om te demonsteren op het eiland in de hofvijver. Al zwemmend bereikten ze het eiland, maar ze werden meteen aangehouden. Het drietal had de demonstratie niet zoals verplicht van tevoren aangemeld. De politie maakte proces-verbaal tegen het drietal op.

Roze laptop nekt inbrekers
Den Haag Tijdens een routinecontrole op 11 september omstreeks 00.50 uur ontdekten agenten een opvallend roze laptop in de auto van een 48-jarige Voorburger en een 45-jarige Hagenaar. Deze laptop was even eerder ontvreemd uit een woning aan de Jacobastraat. De mannen zijn aangehouden, de auto en een mes in beslag genomen.

Jongens aangehouden na poging inbraak
Den Haag De politie kreeg vrijdagochtend 11 september om 02.22 uur een melding dat twee jongens probeerden in te breken in een woning aan de Gietenstraat. De getuige gaf een goed signalement van de daders door. Toen agenten de straat inreden, zagen ze twee jongens hard wegrennen richting Dedemsvaartweg. De agenten zetten de achtervolging in, zagen na enige tijd zoeken de twee jongens lopen en hielden het tweetal aan. Een van hen had een mes in zijn mouw verstopt. Op de plek waar ze werden aangehouden, troffen de agenten een schroevendraaier aan. Omdat de jongens minderjarig zijn, werden hun ouders geïnformeerd. Het tweetal is ingesloten.

Man knapt tuin op met gestolen tegels
Den Haag Politieagenten hebben in de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 september rond 0.30 uur een 45-jarige Hagenaar aangehouden in de Cartesiusstraat op verdenking van diefstal van tegels. Een getuige had gezien hoe de man in de Newtonstraat van een pallet tegels een aantal exemplaren had weggenomen. Bij onderzoek bleek dat de tuin van de vriendin van de man gedeeltelijk betegeld was met gelijksoortige tegels. Ook in de woning van de vriendin werden nog tegels aangetroffen. De man is meegenomen naar het politiebureau waar de zaak verder onderzocht zal worden.

Fietsster geschept op zebrapad
Den Haag Een 29-jarige Haagse fietsster is donderdag 10 september rond 9.00 uur op de kruising van de Scheveningseweg met de Adriaan Goekooplaan geschept door een auto. De fietsster wilde via het zebrapad de kruising oversteken. De bestuurster van de auto, een 45-jarige Haagse vrouw, dacht dat de vrouw aan de kant van de weg zou blijven staan en reed door. Hierdoor werd de fietsster geschept en kwam ze met haar hoofd tegen de voorruit van de auto aan. De GGD vervoerde het slachtoffer naar het ziekenhuis. De automobiliste kwam met de schrik vrij, de voorruit van haar auto was echter zo beschadigd dat ze niet verder kon rijden.

Geen rijbewijs
Den Haag/Loosduinen Een 19-jarige Haagse automobiliste liep donderdagavond 10 september tijdens een verkeerscontrole tegen de lamp. Agenten controleerden de automobiliste op de Kijkduinsestraat. De vrouw vertelde de agenten dat ze haar rijbewijs niet bij zich had. Navraag bij het CBR leerde de agenten dat zij helemaal niet in het bezit van een rijbewijs was. De vrouw moest haar auto laten staan en kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.

Weggebruiker helpt politie
Leidschendam Dankzij een alert optredende automobilist kon de politie donderdagavond 10 september kort voor middernacht een 63-jarige automobiliste uit Leidschendam aanhouden. De getuige zag de vrouw over de Oude Trambaan rijden met een lekke band en vermoedde dat zij dronken was. Hij belde direct de politie, die de vrouw kon aanhouden op het parkeerterrein aan de Duinmeierij. Zij bleek flink teveel te hebben gedronken en blies op het bureau 1050 ugl. De politie vorderde haar rijbewijs in. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Betalen met vals geld
Voorburg Twee jongeren (19 en 20 jaar) probeerden donderdag 10 september om 22.00 uur met een vals briefje van vijftig een pizza af te rekenen bij een pizza-afhaalzaak aan de Jan Mulderstraat. De medewerker ontdekte na de betaling en levering van de pizza dat het geld vals was. Hij belde de politie, die een onderzoek naar de jongens instelde. Het duo kon na een korte achtervolging in de omgeving worden aangehouden. De politie onderzoekt of zij met het valse geld hebben betaald. De verdachten ontkennen dat zij betaald hebben met het valse briefje.

Losgeraakte aanhangwagen ramt lantaarnpaal
Wassenaar Een losgeraakte aanhangwagen van een 23-jarige automobilist uit Valkenburg ramde donderdag 10 september om 15.15 uur een lantaarnpaal aan de Ter Weerlaan. Na het ongeval reed de 23-jarige door zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Dankzij een oplettende getuige kon de politie de man achterhalen. Hij kreeg een bekeuring voor het veroorzaken van het ongeval en moet de schade aan de lantaarnpaal betalen.

Oplichter onder het bed
Rijswijk De politie kon donderdag 10 september om 20.10 uur een 20-jarige Hagenaar aanhouden die verdacht wordt van een reeks oplichtingen. Politieagenten kregen een melding van een bewoonster van de Prof. Meijerslaan. De 65-jarige bewoonster meldde dat een man bij haar had aangebeld en zich met een smoesje naar binnen had weten te praten. Op het moment dat een van de agenten een gesprekje voerde met de vrouw, kwam een man het portiek uitlopen die voldeed aan het verstrekte signalement. De man zette het direct op een lopen en was al snel uit het zicht verdwenen. Politieagenten die een onderzoek instelden, kregen een tip dat de man in een flat aan de Mr. Lelylaan zou zitten. Na een korte zoektocht bleek dat de man zich verstopte in de woning. Agenten vonden de man uiteindelijk onder het bed. Hij werd direct aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de man ook nog acht dagen gevangenisstraf tegoed had.

Bijzonder pechgeval
Rijswijk Een 39-jarige motorrijder uit s-Gravenzande met pech van zijn motorfiets zal dit pechgeval nog lang herinneren. De man reed donderdag 10 september om 23.00 uur over Rijksweg A4 toen hij pech kreeg. Hij belde daarop de politie met het verzoek om hulp. Politieagenten die een melding kregen van dit pechgeval gingen poolshoogte nemen. Ter plaatse bleek dat de 39-jarige man teveel had gedronken. Hij moest dan ook mee naar het bureau en blies 590 ugl. Aangezien de man uit Amerika kwam en geen vaste woon- of verblijfplaats had moest hij direct de boete van 650 euro betalen. Of het defect aan zijn motorfiets werd verholpen is niet bekend.

Veilig naar school
Naaldwijk en s-Gravenzande De politie controleerde donderdag 10 september tussen 12.00 en 15.30 uur het parkeergedrag van ouders die hun kinderen naar school brachten. In de regel blijkt dat niet iedere ouder zich realiseert dat onverantwoordelijk parkeergedrag de veiligheid van schoolgaande kinderen in gevaar kan brengen. Bij een school aan de Schubertstraat in Naaldwijk bleek een auto dusdanig verkeerd geparkeerd te staan dat de politie proces-verbaal opmaakte. Bij een school aan de Eikenlaan in s-Gravenzande bleek iedereen zich keurig aan de regels te houden. Ook de komende periode blijft de politie alert op het parkeergedrag van ouders.

Bijzonder eenzijdig ongeval
Westland/Wateringen Een 36-jarige automobilist uit Heerlen belandde vrijdagochtend 11 september in de cel. De man raakte betrokken bij een eenzijdig ongeval op de Wippolderlaan. Politieagenten roken dat de man teveel alcohol op had. Hij moest mee naar het politiebureau. Op het bureau ontkende de man bestuurder te zijn geweest. De man werd voor nader onderzoek ingesloten omdat de politie ook twijfelde over zijn juiste identiteit.

Kindje gewond bij val
Delfgauw Een zevenjarig jongetje raakte donderdag 10 september om 15.30 uur gewond aan zijn buik bij een val met zijn fietsje. Het kind was aan het spelen aan de Zuidpoldersingel en kwam daarbij ongelukkig ten val. Een ambulance vervoerde hem naar het ziekenhuis zodat de wond aan zijn buik kon worden gehecht. De agenten brachten de fiets van de jongen naar zijn moeder.

Politie zoekt getuigen gewapende overval benzinestation Pijnacker-Nootdorp De politie is op zoek naar getuigen van een overval. Donderdag 10 september rond 16.00 uur vond een gewapende overval plaats op benzinestation Texaco aan de Molenweg in Nootdorp. Twee daders maakten onder bedreiging van een wapen een nog onbekend geldbedrag buit. Vermoedelijk zijn meerdere daders betrokken bij de overval. Volgens getuigen zijn de beide daders lopend ervandoor gegaan en wellicht hebben zij zich later verplaatst met een motorvoertuig. Op basis van een signalementomschrijving hield de politie rond 17.30 uur een verdachte aan. Uit het eerste verhoor bleek dat hij niets met de overval te maken had, waarna hij direct is heengezonden. Beelden van de beveiligingscamera van het tankstation zijn veiliggesteld en worden op dit moment verder uitgekeken. Direct na de overval is een SMS-Alert verzonden. De politie gaat verder met het onderzoek en verzoekt getuigen die nog niet hebben gesproken met de politie contact op te nemen (0900-8844). Belt u liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Nieuwe snelweg?
Delft Een 20-jarige automobilist kreeg vrijdagochtend 11 september om 04.00 uur een flinke bekeuring. De man reed met bijna 100 km over de Vrijenbanselaan, terwijl 50 km/u het maximum is.

Aanrijding door zoeken naar de weg
Zoetermeer Een 82-jarige Westlandse veroorzaakte donderdag 10 september om 9.30 uur een aanrijding op de Afrikaweg. De vrouw was naar de weg aan het zoeken. Bij het wisselen van een rijstrook zag zij een voertuig, dat voor het rode verkeerslicht stond, over het hoofd en botste achterop. De inzittenden van beide voertuigen kwamen met de schrik vrij. De voertuigen waren alleen dusdanig beschadigd dat deze afgevoerd moesten worden.

Drie op een bromfiets
Zoetermeer Agenten zagen vrijdag 11 september om 2.10 uur op de Zwaardlootseweg een bromfiets rijden met drie personen erop, waarvan de achterste geen helm droeg. Toen de politie de jongens hierop wilde aanspreken, negeerde de 17-jarige bestuurder uit Zoetermeer het stopteken. Tijdens een achtervolging reed hij vervolgens tegen het verkeer in. Daarnaast hield de achterste persoon zijn hand voor de kentekenplaat. Uiteindelijk gaf de bestuurder het op. Hij kreeg twee bekeuringen, voor het negeren van het stopteken en voor het spookrijden. De achterste persoon, een 18-jarige Zoetermeerder, kreeg ook een bekeuring voor het niet dragen van een helm en voor het houden van zijn hand voor de kentekenplaat.

Snelheidsduivel tijdens wegwerkzaamheden
Zoetemeer De politie bekeurde donderdag 10 september om 22.35 uur een 20-jarige man uit Waddinxveen omdat hij te hard over de snelweg A12 reed. De man reed 122 km/u terwijl 90 km/u en verderop 70 km/u was toegestaan in verband met wegwerkzaamheden. Op het politiebureau bleek ook nog eens dat de auto niet APK-gekeurd was. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.