Gemeente Bernheze


Informatie van Optimisd

Optimisd

Extra geld voor ouders met kinderen tot 18 jaar

Ouders met (schoolgaande) kinderen moeten over het algemeen aanzienlijke kosten maken. Voor mensen die rond moeten komen van een minimuminkomen of net daarboven is het bijna niet mogelijk om deze kosten te betalen. Daarom heeft Optimisd, de intergemeentelijke sociale dienst van Bernheze, Schijndel, Sint Michielsgestel en Veghel voor hen een aantal voorzieningen.

Extra geld
Iedereen met een laag inkomen, tot 120% van het sociaal minimum, kan voor de volgende regelingen in aanmerkingen komen.
1. Bijdrage schoolkosten: een bedrag van EUR 160,- per jaar per kind voor schoolkosten voor kinderen van 4 tot 18 jaar in het basis- of voortgezet (beroeps)onderwijs bij de start van het schooljaar 2009/2010;

2. Vrijetijdsbesteding: een bedrag van maximaal EUR 160,- per volwassen persoon en EUR 225,- per kind in de leeftijd van 0 tot 18 jaar voor deelname aan sociaal-culturele en maatschappelijke activiteiten zoals:
o zwemlessen, abonnementen op zwembad, bibliotheek, museum, hobby- en of (jeugd)tijdschrift;
o het bezoeken van de peuterspeelzaal;
o lidmaatschap van een sport- jeugd- en jongerenvereniging; o cursusgeld voor instellingen voor hobby, computer, kunstbeoefening en muziekonderwijs;
o excursies en schoolreizen, eventueel in de vorm van een ouderbijdrage;
o bezoeken aan attractieparken;

3. Aanschaf computer: één keer per vijf jaar maximaal EUR 750,- per gezin voor aanschaf van een computer en randapparatuur voor kinderen tussen 4 en 18 jaar die volledig basis- en of voortgezet (beroeps) onderwijs volgen.

Tegemoetkoming aanvragen
Voor het indienen van een aanvraag en voor informatie kunt u terecht bij Optimisd, Frisselsteinstraat 6, 5461 AD Veghel (in het Werkplein Frisselstein), telefoon (0413) 75 03 90. Op werkdagen is het telefonisch spreekuur van 9.00 tot 10.00 uur. Ook kunt u iedere werkdag zonder afspraak terecht bij het Minimaloket van Optimisd van 9.00 tot 12.00 uur.
Meer informatie kunt u vinden op de website www.optimisd.nl. Inwoners van Bernheze kunnen voor het indienen van een aanvraag en voor informatie ook tijdens openingstijden terecht bij het Wmo-loket in het gemeentehuis.

Mobiliteits- en Opleidingscentrum brengt werk dichterbij

Werkplein Frisselstein in Veghel is de voorpost van het nieuwe Mobilteits- en Opleidingscentrum. Binnen dit initiatief werken UWV Werkbedrijf en gemeenten samen met onderwijsinstellingen en private partners om werkzoekenden uit Uden, Veghel, Schijndel, Sint-Michielsgestel en Bernheze sneller en gemakkelijker aan een nieuwe baan te helpen.

Het aanbieden van opleidingsmogelijkheden is een belangrijk middel om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt dichter én sneller bij elkaar te brengen.

Wilt u meer weten over het Mobiliteits- en Opleidingscentrum, dan kunt u tijdens kantoortijden contact opnemen, telefoon (0413) 78 45 33.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35