Politie Hollands Midden

Sassenheim - Bankpas gestolen na babbeltruc

Sassenheim, 11-09-2009 o Donderdag 10 september is tussen 16.10 en 16.35 uur de bankpas en de pincode van een 82-jarige bewoonster gestolen uit haar woning aan de Frank van Borselenstraat. De vrouw had de deur opengemaakt voor een persoon die zich voordeed als medewerker van een zorgverzekering.

Volgens de man zou de vrouw teveel betaalde geld terugkrijgen van haar zorgverzekering en had hij haar bankpas nodig om dit verder af te handelen. De man hield daarna de pas tegen het licht van een apparaat. Vervolgens toetste de vrouw op zijn aangeven haar pincode in het apparaat. De man vertrok met de bankpas en zou later weer terugkomen. Terwijl de bewoonster wachtte op de man werd ondertussen geld van haar rekening gehaald.

De politie waarschuwt bewoners voor bezoekers die met een smoes de woning willen binnenkomen. Vaak hebben deze onbekende bezoekers een dubbele agenda en proberen ze ongezien waardevolle spullen zoals bankpassen, portemonnees en tassen weg te nemen. De politie adviseert ongewenst bezoek buiten de deur te houden en of hun verhaal te checken.