Politie Gelderland-Zuid

Na achtervolging aangehouden

Nijmegen, 11-09-2009 o De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 55-jarige Nijmegenaar aangehouden wegen het opzettelijk in gevaar brengen van het verkeer, het rijden zonder rijbewijs en het vermoedelijk rijden onder invloed van drugs.

De man reed met hoge snelheid over de Voorstadslaan en werd daar gesignaleerd door een politieman. De bestuurder reed vervolgens met hoge snelheid over de Krayenhofflaan en de Marialaan. Op een stopteken reageerde de man door zijn snelheid te verhogen. Door de hoge snelheid raakte de auto meerdere malen in een slip en kon een aanrijding slechts met moeite worden voorkomen. Uiteindelijk kon de man op de Voorstadslaan staande gehouden worden. Daar is de bestuurder aangehouden.

Drugs

De Nijmegenaar had een kleine hoeveelheid bij zich van een op drugs gelijkende stof. Hij verklaarde zelf dat hij drugs had gebruikt. Daarop is van hem een bloedproef afgenomen. Onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut zal uit moeten wijzen in hoeverre de man onder invloed van drugs was.
(03)

Laatst gewijzigd 11-09-2009 11:05 | © Regio Gelderland-Zuid |