Gemeente Heerenveen


---


---

Veiligheidsmonitor: hoe veilig is onze gemeente?

Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen 12 maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Het zijn enkele vragen die vanaf 10 september 2009 worden gesteld aan een aantal inwoners van de gemeente Heerenveen in het kader van de uit te voeren Veiligheidsmonitor.

Met de uitkomsten van de Veiligheidsmonitor heeft de gemeente een krachtig instrument in handen om de veiligheid te verbeteren. Het onderzoek gaat over criminaliteit, onveiligheid, problemen in de buurt, preventiemaatregelen en het optreden van gemeente en politie. De Veiligheidsmonitor is de opvolger van drie verschillende enquêtes die in het verleden onder de bevolking werden gehouden en nu zijn gebundeld. De Veiligheidsmonitor wordt op verschillende niveaus uitgevoerd: landelijk, regionaal en plaatselijk. Het onderzoek in onze gemeente wordt uitgevoerd door bureau Companen.
In onze gemeente worden ongeveer 1850 inwoners gevraagd om mee te doen. Zij krijgen daarover bericht middels een brief. De deelnemers kunnen de vragenlijst op internet beantwoorden. Als zij liever de vragenlijst thuis krijgen gestuurd, kan dat ook. De resultaten van de Veiligheidsmonitor worden in maart 2010 verwacht.
Het gemeentebestuur vindt het buitengewoon belangrijk dat de burgers die benaderd worden ook meedoen aan de Veiligheidsmonitor. Alleen bij een hoge respons krijgen we een goed beeld van de situatie in onze gemeente. Daar kunnen wij samen met onze partners het beleid op afstemmen.


---