Ministerie van Financiën

Nederland gaat fiscale informatie uitwisselen met de British Virgin Islands

Nieuwsbericht | 11-09-2009 | Belastingen internationaal

Staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën en de Premier van de British Virgin Islands, Ralph T. O'Neal, hebben vrijdag 11 september een verdrag getekend dat de uitwisseling van fiscale informatie regelt. Het verdrag is in lijn met de intensieve aanpak van De Jager van zwartspaarders.
"The British Virgin Islands zijn zeer coöperatief geweest en hebben zich gecommitteerd aan de internationale standaarden van transparantie en informatie uitwisseling. Deze overeenkomst is belangrijk voor Nederland omdat de Belastingdienst hierdoor informatie gaat ontvangen uit één van de grotere financiële centra van het Caribische gebied ", aldus De Jager.

De Nederlandse Antillen en Aruba gaan ook fiscale informatie uitwisselen met de British Virgin Islands. Namens de Nederlandse Antillen tekende de minister van Financiën, Ersilia de Lannooy een verdrag met de British Vrigin Islands en namens Aruba tekende de minister van Financiën en Economie, Nilo Swaen ook een verdrag met de British Virgin Islands. Deze Antilliaanse en Arubaanse verdragen in nauwe samenwerking met Nederland tot stand gekomen.

Staatssecretaris De Jager heeft constant druk uitgeoefend in verschillende internationale verbanden (G20, OESO, EU) voor meer internationale transparantie en gegevensuitwisseling. Op korte termijn vindt ondertekening van het verdrag met Zwitserland plaats. En er wordt onderhandeld met onder andere Monaco, Liechtenstein, San Marino en Andorra.

Verdrag met British Virgin Isl

Verwante dossiers


* Belastingen internationaal