Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 11-09-2009

Geen aanhoudingen tijdens horecanacht

BREDA: Het was in de nacht van donderdag op vrijdag erg druk in de binnenstad in verband met evenementen rondom het HBO Intro. De sfeer was goed en er zijn geen aanhoudingen verricht. Wel zijn er vijf bekeuringen uitgedeeld, waarvan vijf voor wildplassen en drie voor baldadigheid.

Drie aanhoudingen na problemen tussen ex-geliefden

BREDA: De politie hield donderdagavond drie personen aan in de wijk Doornbos-Linie. Twee van hen worden verdacht van poging tot zware mishandeling van de derde verdachte. De derde verdachte wordt verdacht van bedreiging van de twee en vernieling van een ruit van hun woning.

Donderdagavond kreeg de politie melding van een vechtpartij in de wijk Doornboslaan-Linie. Er waren al meerdere meldingen geweest van bedreiging van de bewoonster door haar ex. De politie was de dag ervoor na een melding op zoek geweest naar de man, nadat hij de bewoonster had bedreigd.
Bij aankomst van de politie stonden de 37-jarige bewoonster en haar 40-jarige vriend op straat bij een man. De vrouw had een kandelaar in haar handen en haar vriend een knuppel. De man, de 39-jarige ex-vriend van de vrouw, had verwondingen en bloedde uit een van zijn oren. De kandelaar en de knuppel zijn in beslag genomen en de drie betrokkenen zijn aangehouden. Gezien de verwondingen van de 39-jarige man is hij na arriveren in het cellencomplex naar het ziekenhuis overgebracht. Hij is opgenomen in het ziekenhuis ter observatie en om deze reden in vrijheid gesteld. Hij wordt nog wel verdacht van vernieling en bedreiging.
De vrouw en haar vriend worden verdacht van poging zware mishandeling. De vrouw verklaarde bij in verzekeringstelling al langere tijd last te hebben van haar ex-vriend. Donderdag zou de man de ruit van de voordeur van haar woning kapot hebben geslagen. Zij en haar vriend waren vervolgens achter de man aan gerend.
Haar vriend verklaarde dat hij en zijn vriendin al langere tijd werden lastiggevallen door de man. Hij zou de man tegen de grond hebben gewerkt en hebben gewacht op de politie.
De politie heeft van meerdere getuigen verklaringen opgenomen en onderzoekt de zaak verder.

Vrouw aangehouden na huiselijk geweld

BREDA: Donderdag kreeg de politie rond 18.40 uur melding van huiselijk geweld in een woning in de wijk Biesdonk. Een vrouw zou hier haar man slaan. Bij aankomst van de politie zag men een stel op straat ruzie maken. Beide betrokkenen zaten onder het bloed en een ruit van de voordeur van de woning was kapot. De vrouw had een verwonding aan haar arm.
Uit verklaringen van de gedupeerde en een getuige bleek dat de vrouw de man ook met een mes zou hebben bedreigd. De 50-jarige vrouw is aangehouden. Bij insluiting op het politiebureau trof de politie een paar joints aan. Deze zijn in beslag genomen. De vrouw is in
verzekering gesteld.
Van de 45-jarige man is aangifte opgenomen. Hij verklaarde eerder door de vrouw te zijn mishandeld. Reden voor de ruzie die dag zou een op handen zijnde scheiding zijn.
De politie onderzoekt de zaak verder.

Man aangehouden in bezit van gestolen kleding

BREDA: De politie zag donderdag tegen 18.00 uur een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats lopen. Van de man was bekend dat hij zich bezighoudt met winkeldiefstallen. De man liep met twee grote tassen vol met kleding. De politie sprak de man aan en vroeg hem wat er in de tassen zat. Toen hem werd verzocht bij de politiebus te gaan staan ging de man er vandoor richting de Haven. Hier is hij na een korte achtervolging aangehouden.
In de tassen bleken kledingstukken ter waarde van ruim 440,- te zitten. Aan de kleding waren nog prijskaartjes en beveiligingslabels bevestigd.
De verdachte verklaarde op het politiebureau bij in
verzekeringstelling dat hij de kleding van een bekende had gekregen met de opdracht de goederen te verkopen.
De politie onderzoekt de herkomst van de kleding, zodat van de gedupeerde aangifte kan worden opgenomen.

Bredanaar aangehouden voor mishandelen vriendin

BREDA: De politie hield donderdag een 20-jarige Bredanaar aan voor mishandeling van zijn 25-jarige vriendin. De vrouw was bij een bankgebouw in de binnenstad om enkele financiële zaken te regelen, toen de man binnenkwam en boos werd. Getuigen zagen dat de man slaande bewegingen richting de vrouw maakte. Het tweetal verliet het gebouw. Buiten zou de man de vrouw in het gezicht hebben gespuugd en hebben geslagen. Dit gebeurde in de Bleekstraat. Een omstander alarmeerde de politie.
De man ging er vandoor. Hij kon aan de hand van het kenteken worden achterhaald en werd aangehouden in de Edisonstraat. Bij in
verzekeringstelling op het politiebureau verklaarde de man de vrouw niet te hebben mishandeld. Hij had enkel een verhitte discussie met haar gehad.
De man bleek nog gezicht te worden in verband met drie andere zaken van mishandeling, waarvan een in een andere regio.
De politie nam verklaringen op van meerdere getuigen. Van de vrouw is aangifte opgenomen.

32 bekeuringen bij verkeerscontrole

BREDA: Tussen donderdag 09.30 uur en 11.30 uur hield de politie op de Kapittelweg een algemene verkeerscontrole. Tijdens de controle zijn 32 bekeuringen uitgeschreven.
3 x niet handsfree bellen
16 x snelheidsovertreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 47 km/u meer dan de toegestane snelheid.

1 x niet op eerste vordering tonen van het rijbewijs
12 x niet dragen van de autogordel

Politie laat 773 bestuurders blazen tijdens alcoholcontrole

BREDA: De politie hield in de nacht van donderdag op vrijdag een alcoholcontrole. Tussen 21.30 uur en 03.15 uur werd gecontroleerd aan de Fellenoordstraat. Tussen 00.30 uur en 03.15 uur werd vervolgens gecontroleerd op de Belcrumweg.

In totaal werden 773 bestuurders onderworpen aan een blaastest. 20 van deze bestuurders zijn aan de hand van de blaastest aangehouden voor rijden onder invloed. Zij zijn allen meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De resultaten hiervan varieerden van 185 ug/l tot 555 ug/l. Een bestuurder blies 210 ug/l en bleek te rijden met een verlopen rijbewijs. Van twee bestuurders is het rijbewijs ingevorderd. Uitslagen van hun ademanalyses zijn 555 ug/l en 385 ug/l. In beide gevallen ging het om een beginnend bestuurder.

Buiten medewerkers van de politie waren ook medewerkers van de Belastingdienst aanwezig bij de controle. Zij controleerden op openstaande belastingschulden. Zij hielden ongeveer 30 bestuurders staande. De precieze resultaten hiervan zijn nog niet bekend. Hoogst geïnde belastingschuld bedraagt 37.000,-.

Overval op schoenenzaak in Bureau Brabant

Etten-Leur
Een medewerkster van een schoenenwinkel in Etten-Leur zal de
donderdagochtend van 9 juli 2009 niet snel vergeten. Zij komt die dag rond 09.00 uur aan bij de zaak die in het winkelcentrum ligt.
De vrouw opent de winkel en ziet dan al twee mannen voor de zaak staan. Die lopen meteen de winkel binnen. Eenmaal binnen vragen de mannen iets aan haar en als zij bij de mannen is wordt ze vastgepakt en bedreigd met een vuurwapen. De twee daders roepen dat zij geld willen en doorzoeken de winkel. Zij mishandelen hun slachtoffer op een ergerlijke wijze door haar te schoppen en te slaan.
De mannen verlaten de zaak uiteindelijk weer. Het gaat hier om een vrij opvallend duo: een dikke en een dunne dader.
Van de twee mannen is een compositietekening gemaakt.

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 14 september 2009 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 15 september om 17.00 uur.

Met ingang van de uitzendingen in het nieuwe seizoen gebruikt Bureau Brabant de landelijke opsporingstiplijn: 0800-6070.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 11-09-2009 16:07 | © Regio Midden en West Brabant |