Gemeente Bronckhorst
---

Gemeente Bronckhorst gaat nieuwe Participatieraad Wmo, Wwb en Wsw opzetten en zoekt leden

De gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Wet werk en bijstand (Wwb) en de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) in Bronckhorst. Met deze wetten zorgen we ervoor dat mensen, voor wie dat anders niet vanzelfsprekend zou kunnen zijn, mee kunnen doen aan de maatschappij. We willen deze wetten voor de doelgroepen vanzelfsprekend zo goed mogelijk uitvoeren. Hiervoor stellen we onder andere beleid en uitvoeringsregels op. Over hoe we dit doen, overleggen we graag met betrokken cliënten en organisaties. De gemeente wil hiervoor een nieuw overleg, een participatieraad, opzetten. Wij zoeken leden die het een uitdaging vinden om mee te denken over hoe we de Wmo, Wwb en Wsw in Bronckhorst uitvoeren.

Doel participatieraad
De participatieraad is een adviesorgaan gericht op het verder invullen van de maatschappelijke ontwikkeling van inwoners van Bronckhorst. De participatieraad geeft de gemeente gevraagd en ongevraagd advies. Dit advies richt zich op de verdere ontwikkeling en uitvoering van het Wmo-, Wsw- en WWB-beleid en het verbeteren van de samenwerking, afstemming en uitwisseling tussen de verschillende bij deze wetten betrokken partijen.

Samenstelling raad
De participatieraad bestaat uit een onafhankelijk voorzitter (hiervoor heeft de gemeente de heer H. van der Wende, oud-burgemeester van Bronckhorst en Zelhem, benoemd) en maximaal 14 leden die een afspiegeling vormen van de doelgroepen binnen het terrein van de maatschappelijke ontwikkeling.

Naar deze leden zijn wij op zoek
Wij verwachten dat de leden 4 tot 8 uur per maand nodig hebben voor hun deelname aan de participatieraad. Zij krijgen een vergoeding per bijgewoonde vergadering. Van de nieuwe leden vragen wij het volgende: . deelnemen aan de vergaderingen van de participatieraad . ervaring met en kennis van een (of meerdere) deelgebieden op het terrein van de maatschappelijke ontwikkeling . in staat zijn om in het algemeen belang te kunnen denken en handelen . meedenken over en meewerken aan de te verstrekken adviezen . contacten onderhouden met de te vertegenwoordigende doelgroepen . kunnen en willen samenwerken
. woonachtig in Bronckhorst

Voor vragen en reacties kunnen zij contact opnemen met mevrouw S. Wilbrink van de afdeling Maatschappij en organisatie van de gemeente, tel. (0575) 75 04 88 of per e-mail: s.wilbrink@bronckhorst.nl.

Schriftelijke motivaties moeten bij de gemeente binnen zijn voor 1 oktober a.s. In de maand oktober zijn gesprekken gepland met de voorzitter. Het eerste overleg van de nieuwe participatieraad is half november.

Hengelo (Gld), 11 september 2009




Gemeente Bronckhorst