Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
11 september 2009

Studenten.net introduceert het huishoudboekje voor studenten

Studenten.net heeft haar dienstverlening naar studenten verder uitgebreid. Door gebruik te maken van het online huishoudboekje van Studenten.net krijgt de student een scherp inzicht in zijn of haar inkomsten en uitgaven. Door deze te spiegelen aan de uitgaven van een vele duizenden medestudenten ontstaat voor studenten een maatwerkadvies over het verhogen van inkomsten en het verlagen van hun kosten. Studenten kunnen hun inkomsten en uitgaven nu invullen in het Huishoudboekje, waardoor zij een goed overzicht krijgen.

Het invullen van het Huishoudboekje kost een paar minuten en studenten krijgen direct te zien waar ze op kunnen besparen of hoe ze meer kunnen verdienen. Zo vinden ze informatie over bijbanen, goedkope ziektekostenverzekeringen en voordelige internetabonnementen. Daarnaast worden dagelijks nieuwe bespaartips toegevoegd aan de lijst van mogelijkheden.

"Voor studenten die voor het eerst zelfstandig gaan wonen is het balanceren van hun huishoudboekje al een grote uitdaging. Het bepalen of bepaalde uitgaven hoog of laag zijn, wordt veelal gerelateerd aan de uitgaven van vrienden. Studenten.net heeft deze beide elementen weten te verenigingen in het 'huishoudboekje', aldus John Wittmaekers, algemeen directeur van Studenten.net.

Privacy van de student
Dat de student het huishoudboekje weet te waarderen blijkt al uit het aantal gebruikers. Ruim 1000 studenten hebben inmiddels al gebruik gemaakt van deze gratis service. Het Huishoudboekje verwerkt de gegevens anoniem en, in tegenstelling tot andere tools, hoeft de student bijvoorbeeld geen bankgegevens prijs te geven.

Vergelijken met andere studenten
Het rekenmodel is erg geschikt voor eerstejaarsstudenten die net een kamer gevonden hebben of op kamers willen. Zij kunnen vinden wat een gemiddeld patroon is aan inkomsten en uitgaven. Ook de hoogte van een (gemiddelde) ouderlijke bijdrage wordt er bijvoorbeeld in vermeld. Ouderejaars kunnen zoeken naar beter betaalde bijbaantjes of een goedkoper internetabonnement scoren voor het hele studentenhuis.

'Is mijn kamer duurder dan gemiddeld of verdienen andere studenten veel meer met hun bijbaan?' Studenten met deze vragen kunnen zich vergelijken met andere vergelijkbare studenten. Bijvoorbeeld door te selecteren op alle mannen die een hbo-opleiding volgen en nog thuis wonen. Het systeem rekent vervolgens direct uit wat hun gemiddelde inkomsten- en uitgavenpatroon is.

Tips
Naast advisering over bijbaantjes, kamers of goedkoper internet zijn er ook financiële tips te vinden. Bijvoorbeeld over de rente op rood staan op een studentenrekening of wanneer de Informatie Beheer Groep studiefinanciering stort (een van de meest gestelde vragen).

Het Huishoudboekje is te vinden op http://financieel.studenten.net.

Einde persbericht

Over Studenten.net
Studenten.net is sinds 1998 de grootste online community website voor hbo- en wo-studenten en heeft op dit moment ruim 277.000 leden en meer dan 20.000 bezoekers per dag. Moederbedrijf All4Students BV is uitgever van bepalende internettitels als Studenten.net, Studentenbaan.nl, Stages.nl en Studentenkamers.nl. Op de sites kunnen studenten onder meer terecht voor bijbanen, stages, kamers, kortingen, prijsvragen, reizen en informatie over studie, carrière en vrije tijd.