Koophuissubsidie.nl start samenwerking met Jaap.nl


NIEUWEGEIN, 20090911 -- Na de introductie van de Startersbankgarantie zet Koophuissubsidie.nl een volgende stap in het stimuleren van het Eigen Woningbezit voor de Startersdoelgroep. Deze week start de samenwerking met de woningsite Jaap.nl waar woningzoekenden op elke zoekpagina van de woningsite opmerkzaam worden gemaakt op het aankopen van een eigen woning met behulp van koopsubsidie.

Mark Groenendijk: "Koopsubsidie is een overheidsregeling die al jaren bestaat. Deze subsidieregeling bestaat uit een netto maandelijkse bijdrage tot zo'n ¤ 150 per maand voor woningen tot een koopsom van ¤ 163.625,00. Uitermate geschikt voor de startersmarkt dus. Helaas zijn er nog weinig aspirant-kopers die van het bestaan van deze regeling weten. Ook veel makelaars en adviseurs zijn (nog) niet bekend met het fenomeen koopsubsidie. En dat is zonde. Met koopsubsidie kan de koper wel tot zo'n 20% meer lenen. Hierdoor is een veel grotere doelgroep aan te boren die in aanmerking komt voor een hypotheek. Bovendien is koopsubsidie alleen te krijgen in combinatie met een NHG-lening. Dus naast een grotere omvang van de doelgroep, is het ook nog eens een zekere doelgroep. Door de maandelijkse netto bijdrage in de woonlasten zal de koper minder snel in de achterstand raken en is daarom een gewenste cliënt voor de hypotheekverstrekker. Voor het intermediair is deze doelgroep ook erg interessant. Degenen die in aanmerking komen voor koopsubsidie zijn veelal starters en zullen naast een hypotheek, ook diverse verzekeringen nodig hebben. Kortom een nieuwe totaalklant in portefeuille". "Bovendien, zo stelt Groenendijk, "is deze doelgroep ook van groot belang voor de makelaardij. Door de consument voor te lichten over de subsidieregeling komt het Eigen Woning bezit voor een veel grotere doelgroep in zicht. De woningen die in dit segment te koop staan, zullen door bekendmaken van deze regeling, dan ook een veel grotere kans maken om verkocht te worden. Daarnaast zullen woningzoekenden in dit segment ineens kunnen kiezen uit een veel groter aanbod. Men kan tenslotte via deze regeling 20% meer lenen en een hogere koopsom kunnen betalen."

Koophuissubsidie.nl heeft een speciale module ontwikkeld waardoor de consument via een aantal eenvoudige stappen snel kan uitvinden of hij in aanmerking komt voor koopsubsidie en wat de maandelijkse netto bijdrage is die hij na acceptatie ontvangt.
Deze module wordt op Jaap.nl via een interactieve banner op alle zoekpagina's van de woningsite getoond. Op dit moment staan op Jaap.nl zo'n 35.000 woningen te koop die aanmerking komen voor aankoop met koopsubsidie.

Zodra de bezoeker van Jaap.nl de module heeft ingevuld, wordt een rapport opgemaakt van vier pagina's. In dit rapport wordt in duidelijke bewoordingen het financiële plaatje uiteengezet. Zo krijgt de consument o.a. inzicht in hoeveel hij kan lenen en wat het maandelijkse koopsubsidiebedrag is. Groenendijk: "In feite is dit een heel waardevol rapport voor de consument. Met dit rapport weet de consument exact waar hij aan toe is. Natuurlijk heeft hij dan nog geen custom made hypotheekadvies gekregen. Dat laten wij uiteraard over aan degene die daar goed in is: de adviseur! Wij zullen daarom de rapporten aanbieden aan het intermediair. Het is dan de bedoeling dat de adviseur met ons rapport onder de arm de consument terzijde staat met het juiste hypotheekadvies zodra hij een koopwoning op het oog heeft."

Deze rapporten, ofwel koperscontacten worden in beginsel gratis verstrekt aan het intermediair (financieel adviseur en makelaar) zodra men lid wordt van Koophuissubsidie.nl. Na ontvangst van de eerste twee koperscontacten, wordt een verwerkingsvergoeding van ¤ 40,00 per rapport gevraagd.

Zowel consument als intermediair kan Koophuissubsidie.nl om hulp vragen bij het daadwerkelijk aanvragen van de subsidie. "Dit is aan te raden", zo stelt Groenendijk, "want de aanvraagprocedure is redelijk omslachtig. Alleen het aanvraagformulier bestaat al uit 22 pagina's. Uit cijfers van de beoordelingsinstantie van de overheid blijkt dat zo'n 25% van de subsidieaanvragen wordt afgekeurd vanwege administratieve reden. Hierdoor slipt onnodig veel subsidiegeld door de vingers van de consument. Door de speciaal ontwikkelde aanvraagmethodiek van Koophuissubsidie.nl worden de aanvragen van onze organisatie door de beoordelinginstantie snel beoordeeld en tot op heden is nog geen enkele aanvraag afgekeurd. Een dossieraanvraag handelen wij af voor ¤ 95,00.

Over Koophuissubsidie.nl
Koophuissubsidie.nl is een initiatief van Mark Groenendijk en FlexFront B.V. (tezamen handelend onder de naam First Brick B.V.). Koophuissubsidie.nl heeft tot doel de subsidiemogelijkheden rondom de woning onder de aandacht te brengen en te begeleiden. Koophuissubsidie.nl richt zich op financieel adviseurs, makelaars, geldverstrekkers en consumenten.
De doelstelling van Koophuissubsidie.nl is dat alle consumenten die in aanmerking komen voor een woonsubsidiemogelijkheid ook daadwerkelijk hiervan gebruik gaan maken. Om dit proces voor de consument te vergemakkelijken, verwerkt en begeleidt Koophuissubsidie.nl de subsidieaanvragen voor de consument.
Koophuissubsidie.nl wordt als goed initiatief voor de markt gesteund door diverse toonaangevende partijen zoals de Nationale Hypotheek Garantie en Vereniging Eigen Huis.





Koophuissubsidie