Gemeente Assen


Gemeente Assen Afdeling Communicatie Noordersingel 33 Postbus 30018 9400 RA Assen

PERSBERICHT

Assen, 16 juli 2009

Assen Garnizoensstad, beleef de historie!

Met het grootste historisch Staatsbezoek ooit, een optreden van de Koninklijke Militaire Kapel `Johan Willem Friso', de Taptoe Assen en de Midnightwalk, gaat Assen in het weekend van 11 en 12 september terug in de tijd.

Dit jaar bestaat Assen 750 jaar en heeft 200 jaar stadsrechten, dat vieren we met allerlei activiteiten. Na het openingsweekend in maart en `Handel en Transport' in juni, staat dit weekend in het teken van `Assen Garnizoensstad'.

Op vrijdagavond 11 september starten we om 21.00 uur met de Van Gorcum Midnightwalk. Kijk op: www.midnightwalk.nl

Uniek Staatsbezoek voor Noord Nederland, omlijst met Koninklijke militaire muziek Stichting Oud-Oranje laat oude tijden herleven op zaterdag 12 september. Een indrukwekkende stoet van tientallen koetsen, paarden en meer dan 70 vorsten en vorstinnen, uitgedost in prachtige historische kostuums en jurken maakt een route door Assen. Aansluitend presenteren de staatshoofden zich op een podium, waar ook de Koninklijke Militaire Kapel `Johan Willem Friso' optreedt.

Spectaculaire Taptoe Assen
Voor muziekliefhebbers is er verder op 12 september Taptoe in DeSmelt. Deze avond treden 300 muzikanten van 7 toporkesten op. Er is plaats voor 2500 toeschouwers, dus koop snel een kaartje en wees erbij!

Kijk voor meer informatie, de route van het Staatsbezoek en de kaartverkoop voor de Taptoe op: www.assen.nl/historie.

pagina 1