Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

'Schrijvers van Nu' op herhaling in 'Schrijvers naam'

Tessa de Loo schrijft exclusief verhaal voor ECI

VIANEN - 11 september 2009 - De inmiddels gevierde auteur Tessa de Loo heeft exclusief voor boekenclub ECI een novelle geschreven die vandaag is verschenen. De Loo is de vierde schrijver die meedoet aan het initiatief van ECI, waarbij voormalige 'Schrijvers van Nu' onder de noemer 'Schrijvers van Naam' een exclusief verhaal voor ECI schrijven. De schrijvers Geerten Meijsing, Marcel Möring en A.F.Th. van der Heijden gingen haar voor.

Schrijvers van Nu
In 1978 is ECI begonnen met 'Schrijvers van Nu'. Onder deze noemer brengt ECI Nederlandstalig literaire debutanten voor het voetlicht, zodat deze de kans krijgen om definitief door te breken. Al sinds het begin wordt elk kwartaal een veelbelovend schrijver door de jury geselecteerd wiens nieuwste boek in de 'Schrijvers van Nu' reeks wordt opgenomen.

Veel van de auteurs van wie ooit werk in deze reeks is opgenomen zijn, mede dankzij ECI, nu alom bekend. Treffende voorbeelden hiervan zijn Doeschka Meijsing, Cees Nooteboom, Renate Dorrestein, Arthur Japin en Tommy Wieringa, die respectievelijk in 1979, 1981, 1984, 1998 en 2003 als 'Schrijver van Nu' geïntroduceerd werden.

'Schrijvers van Nu' is de langstlopende literaire reeks in het Nederlands taalgebied en bestaat inmiddels uit 126 titels. Daarmee biedt de reeks een meer dan compleet overzicht van alle ontwikkelingen in de Nederlandstalige literatuur.

Ode aan mij hond
In deze exclusieve hardcover uitgave van Tessa de Loo beschrijft zij hoe Daan als eenjarige zwerfhond in Portugal in haar leven kwam. Tessa vertelt ons over zijn verdwijning en hoe zij hem wonder boven wonder weer terugvond, zijn castratie, zijn angst voor harde geluiden en zijn liefde voor mugjes. Daan heeft al die jaren een grote betekenis gegeven aan de wandelingen waarvan zij zo van houdt. Een prachtig verhaal waarin boeiende herinneringen worden opgehaald aan een zeer speciale hond.

Het boek 'Ode aan mijn hond' door Tessa de Loo is voor zowel leden als niet leden verkrijgbaar voor de prijs van ¤ 2,50. De complete reeks 'Schrijvers van Nu' en 'Schrijvers van Naam' is te vinden op de internetsite www.eci.nl onder de button 'informatie'.



Ingezonden persbericht