Gemeente Vlaardingen


Groen verplaatsen tijdens Week van de Vooruitgang

27 augustus 2009

Werk mee aan schonere lucht in Vlaardingen. De gemeente Vlaardingen roept bewoners en mensen die werken in Vlaardingen op om bewust gebruik te maken van de auto. Tijdens de landelijke Week van de Vooruitgang van 12 tot en met 19 september zijn er activiteiten om duurzame mobiliteit te stimuleren.

Zo kunnen bezoekers gebruik maken van gratis openbaar vervoer (buslijnen 56 en 57) op de zaterdagen 12 en 19 september.

Maandag 14 september: Fietsen
Op maandag 14 september is er in de gemeente Vlaardingen extra aandacht voor fietsen. Op www.fietsenscoort.nl kunt u uw fietsscore bijhouden. De gemeente Vlaardingen is sowiesoe al fietsvriendelijk door onder andere een gratis bewaakte fietsenstalling in het centrum, de OV-fiets, oplaadpunten voor elektrische fietsen, een groene golf voor fietsers en een speciale fietsstraat in de 2e Van Leyden Gaelstraat.

Woensdag 16 september: 30 km
Op woensdag 16 september opent wethouder Jan Robberegt een 30-kilometerzone bij basisschool t Palet.

Donderdag 17 september: Nieuwe Rijden
Op donderdag 17 september kunnen bezoekers kennismaken met het zogenaamde Nieuwe Rijden. De rijsimulator, waarmee bezoekers zuinig kunnen leren rijden, staat op het Veerplein van 10.00 uur tot 16.00 uur. Ook zijn er elektrische voertuigen te bezichtigen en uit te proberen.

Daarnaast loopt de hele week een actie om de auto te laten staan en de fiets te pakken naar werk, school of het centrum.

Voor meer informatie zie www.weekvandevooruitgang.nl