Gemeente Spijkenisse


Gratis voet- fietsveer Spijkenisse en Oud-Beijerland tijdens Open Monumentendag

04 september 2009

Polderkaaert

Op Open Monumentendag, zaterdag 12 september 2009, vaart er een gratis voet- fietsveer tussen Spijkenisse en Oud-Beijerland.

Tijdens deze Open Monumentendag werken Spijkenisse en Oud-Beijerland nauw met elkaar samen. In beide gemeenten zijn fietstochten uitgezet die op elkaar aansluiten. In gemaal `de Leeuw van Putten' zijn het programma, de fietsroute en informatie gratis beschikbaar.

De aanlegplaats van het voet- fietsveer in Spijkenisse is aan de steiger van de watertaxi in de haven, langs de oever aan de Schenkelweg. De afvaartijden in Spijkenisse zijn 10.30, 12.30, 14.30 en 16.30 uur.

Tentoonstelling
Om de samenwerking tussen de beide gemeenten tijdens deze Open Monumentendag verder te benadrukken, bezoeken de wethouders van Cultuur elkaars gemeente. Wethouder Göbel van Oud-Beijerland wordt om 12.00 uur door wethouder Lewis ontvangen in het stadhuis van Spijkenisse. Daar krijgt Göbel een rondleiding over de tentoonstelling `Spijkenisse op de kaart'.
Eerder die dag heeft wethouder Lewis een bezoek gebracht aan Oud-Beijerland.

Het stadhuis van Spijkenisse is tijdens Open Monumentendag geopend voor het publiek. Naast de tentoonstelling `Spijkenisse op de Kaart', is daar een demonstratie te zien van het werk van het team Geo-Informatie. Te zien zijn onder andere oude en nieuwe meetapparatuur en luchtfoto's van geheel Spijkenisse.

De tentoonstelling en deze activiteiten zijn te bezoeken van 10.00-17.00 uur in het stadhuis van Spijkenisse.

Interne links


* Maak kennis met Spijkenisse door middel van een memoryspel
* Open Monumentendag

* Tentoonstelling 'Spijkenisse op de kaart' in stadhuis

Bijlagen


* Programma OMD 2009 Programmagids voor Open Monumentendag 2009 in Spijkenisse (pdf; 1,8 MB)