Gemeente Haren

Landelijke Open Monumentendag zaterdag 12 september

'Op de kaart'

10/09/2009

De landelijke Open Monumentendag op zaterdag 12 september heeft dit jaar als thema `Op de kaart'. Aansluitend heeft de gemeente Haren een aantal activiteiten voor u op de kaart gezet.

Fietsroute

Er is een route uitgestippeld langs een aantal objecten van de Harener Historische Kaart en start bij het informatiecentrum voormalig Klooster Yesse (open van 11-16u). De Dorpskerk, de Nicolaaskerk te Haren en Molen de Korenschoof te Noordlaren zijn speciaal voor deze dag geopend! De route is gratis op te halen op het gemeentehuis of bij de bibliotheek of te downloaden van de site http://www.haren.nl/

Wandelroute
In het centrum van Haren is er een wandelroute uitgezet. Op verschillende plaatsen zijn historische foto's te zien met daarbij een korte beschrijving van de vroegere situatie of het betreffende (gesloopte) pand. Op zaterdag 12 september zijn beide routes verkrijgbaar bij de Dorpskerk te Haren.

Boekje
Ter gelegenheid van deze Open Monumentendag willen wij onze gemeentelijke monumenten `op de kaart' zetten. We geven daarom een boekwerkje uit met daarin een korte beschrijving van het monument en een foto. Het boekje is vanaf 12 september voor de geĂŻnteresseerden gratis af te halen op het gemeentehuis. Het gaat om een beperkte oplage dus op=op.

Monument de Paalkoepel

Monument De Paalkoepel