NCRV

NCRV-radio dit weekend

SnoTime, Cappuccino, Schepper & Co, Volgspot

SnoTime

Zaterdag 12 september

6.05 uur, Radio 2

Inhoud volgt

Cappuccino: vrouwen in een Dirndl

Zaterdag 12 september

09.00 uur, Radio 2

De meeste vrouwen zullen zich niet zo snel vertonen in Volendamse klederdracht, toch zijn ze wel te porren om een Dirndl aan te trekken. In Cappuccino is zaterdag te horen wat volgens velen zo mooi is aan die Dirndl.

SnoTime

Zondag 13 september

6.05 uur, Radio 2

inhoud volgt

Schepper & Co: âPraten met de islam, hoe moet dat eigenlijk?â

Zondag 13 september

15.00 uur, Radio 5

De vraag in NCRVâs Schepper & Co luidt vandaag: âPraten met de islam, hoe moet dat eigenlijk?â

Een aantal leden van de Protestantse Kerk in Nederland hebben een brief geschreven aan de synode over de dialoog met de islam. Zij willen hiermee een bijdrage leveren aan het gesprek over de dialoog met de islam.

Te gast zijn dr. Gé Speelman, docente godsdienstwetenschappen/islam aan de Theologische Universiteit Kampen en ds. Hans van der Linden, predikant in Ede.

Samen met Klinisch psychologe Aleid Schilder bespreken de theologen Bert Berkhof en Piet Vellekoop haar nieuwe boek Spiritueel misbruik. In scheve relaties met paranormaal begaafde leiders, al dan niet in een sekte, kunnen mensen ernstige schade oplopen. De schrijfster waarschuwt potentiële slachtoffers en doet een oproep de gevaren serieus te nemen. Aleid Schilder werd 20 jaar geleden bekend door haar boek Hulpeloos maar schuldig, over het verband tussen een orthodox-gereformeerde opvoeding en een depressie.

Volgspot: Primeur van Sara Kroos

Zondag 13 september

23.00 uur, Radio 2

In NCRVâs Volgspot deze zondag een primeur. Sara Kroos speelt live met band exclusief voor Volgspot vier liedjes van haar binnenkort te verschijnen album âBoheemsâ. Het kleinkunsttalent van de week is Yora Rienstra, winnares van de Wim Sonneveldprijs 2009. Zij speelt onder meer âLied van een huisâ van Sara Kroos en het favoriete kleinkunstlied van de luisteraar.