Takashi Murakami's Inochi, opening bij Gallery delaive te Amsterdam

11/09/2009 17:49

Gallery Delaive

Takashi Murakami

Birth of Inochi

Gallery Delaive Zaterdag 12 september 2009, 16-18H.

Takashi Murakami, bekend bij het grote publiek als één van de gast ontwerpers van de tassen van het gerenommeerde modemerk Louis Vuitton, lanceert wereldwijd zijn nieuwe kunstobject; Inochi.

De wereldberoemde Japanse kunstenaar, die recordprijzen haalt voor zijn werk op de internationale moderne kunstveilingen bij Christies en Sotheby's, heeft met de geboorte van Inochi een nieuw en uniek project gecreëerd.

Murakami wilde dit keer meer dan alleen een object creëren, hij wilde een levend wezen scheppen. Naast zijn unieke Flat Flowers en DOB schepsels, die Murakami zowel 2 als 3 dimensionaal vervaardigt, is het nu tijd voor de wereld van Inochi. Murakami werd geïnspireerd na het lezen van een interview in 1999 met de Amerikaanse filmregisseur Stanley Kubrcik in het blad CUT. In dit artikel sprak Kubrick over zijn nieuwe project A.I. en zijn interesse in Astro Boy, één van de meest bekende robots van Japan. Het is in ditzelfde jaar dat de ontwikkelingen in de Japanse robotindustrie op zijn hoogtepunt is.

Zes jaar later is de geboorte van Inochi een feit en te zien bij Gallery Delaive in Amsterdam. Wilt u Inochi tot leven zien komen kijk dan op www.delaive.com voor de film.





http://www.delaive.com