Nederlandse Moslim Omroep

P E R S B E R I C H T
De 7e Hemel, NMO
Iftar-event zaterdag 12 september 2009. 16:30 - 21:30 Met Live Ramadanquiz Radio 5, 17:00 - 18:00. Presentatie Abdellah Dami En 18:00 - 21:30: debat, lezingen, iftar en muziekoptredens van o.a. DJ Lubna Gastsprekers: Ahmed Marcouch (onder voorbehoud) en islamoloog Tasneem Sadiq

Ramadan en bezinning op samenleven. Jongerendialoog bij iftar-event "De 7e Hemel".

In samenwerking met jongerencentrum Argan* (Amsterdam) organiseert "De 7e Hemel"* - jongerenprogramma (radio) van de Nederlandse Moslimomroep - een multicultureel iftar-evenement. Deze vindt in Argan plaats op zaterdag 12 september, van 16:30 tot 21:30.

"Clash of Civilizations", of gezellige, cultuurrijke smeltkroes? De maand Ramadan is o.a. een periode van samenzijn. De samenleving en normen en waarden zijn vandaag de dag onderwerp van hevige discussie. Zo is deze maand van eenheid de ideale setting voor debat.

"De 7e Hemel" is 12 september dan podium voor multicultureel en interreligieus dialoog tussen jongeren. Met prikkelende topics, haast zo sensationeel als de verrukkelijke iftar, mag jij dit natuurlijk niet missen. Graag verwelkomen we je dan ook hartelijk in jongerencentrum Argan.

Ons programma:
V.a. 16:00 = Inloop (gratis entree)

16:30 - 17:00 = Voorwoord van Ahmed Marcouch, stadsdeelvoorzitter van Slotervaart Amsterdam. Thema: Verdraagzaamheid, samenleving. (vooralsnog onder voorbehoud)

17:00 - 18:00 = Live uitzending van "De 7e Hemel" met de spectaculaire, interreligieuze Ramadanquiz!
- Met als gasten o.a. OHM (Omroep Hindoe Media) presentatrice Zhunaysha Gajadhar en Nathan Bouscher, oud-bestuurslid van CIJO, jongerenorganisatie CIDI. Nu bestuurder van diverse joodse jongerenorganisaties.
- En ondersteund door exotische buzzing beats van de enerverende, talentvolle DJ Lubna

18:00 - 18:30 = Lezing (Nederlands) van gastspreker Tasneem Sadiq, islamgeleerde en docent Islam. Columnist op de populaire site "wijblijvenhier.nl". Met daarna ruim tijd voor vragen en discussie. Thema: Islam in Nederland, religieuze vrijheid

19:00 - 20:00 = Debat over 3 stellingen waar het gehele publiek in kan participeren. Thema: religieuze vrijheid en de vermeende kloof tussen westerse en islamitische waarden.

20:00 - 21:30 = Koranrecitatie en de verrukkelijke, gezamenlijke iftar-maaltijd! Voor de magic touch van deze avond, betovert DJ Lubna nogmaals de sfeer met een nieuwe ronde van haar oosterse, ritmische beats.

Het belooft een gezellige, sfeervolle en ook leerzame bijeenkomst te worden. Met een multiculturele en - religieuze samenstelling van publiek en quizgasten, is de "De 7e Hemel" in Argan het ideale platform om dialoog aan te gaan. Wat betekent samenleving voor jou? Aanmelden: mail yvonne.towikromo@nmo.nl, met naamvermelding. Wij reserveren dan een plek voor je. Wees er wel snel bij! Natuurlijk zijn je vrienden ook hartelijk welkom. Zij melden zich op dezelfde manier aan. Hopelijk maken we er samen een geweldige gebeurtenis van.


* De 7e Hemel
De 7e hemel is het jongerenprogramma van de NMO en behandelt onderwerpen die jongeren in Nederland bezig houden. Het programma biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Een open podium met ruimte voor discussie, dialoog, cabaret, muziek en poëzie. Brutaal, snel, actueel & pittig. Met een stevige dosis inhoud. Check "De 7e Hemel"!


* Jongerencentrum Argan

Argan maakt deel uit van Stedelijk Jongerenwerk Amsterdam en is een hip centrum met een breed scala aan activiteiten voor jongeren. Meermaals heeft Argan debatten en andere activiteiten georganiseerd ter bevordering van multicultureel dialoog.

Locatie:
Jongerencentrum Argan
Overtoom 141
1054 HG Amsterdam


---- --