Gemeente Barendrecht

Wethouder Nootenboom opent nieuw clubhuis TVB

BARENDRECHT (woensdag 2 september 2009) - Op zaterdag 12 september opent wethouder Nootenboom het nieuwe clubhuis van Tennisvereniging Barendrecht (TVB) op sportpark Ziedewij. Samen met Martin Verkerk (finalist Roland Garros) onthult wethouder Nootenboom het nieuwe TVB logo dat aan de gevel van het clubhuis hangt. Het nieuwe clubhuis wordt gebruikt voor recreatieve doeleinden, heeft verschillende kleedruimtes en wordt deels gebruikt voor buitenschoolse opvang.

Het oude clubhuis was van de tennisvereniging en de hockeyclub samen. Door de verhuizing van de hockeyclub naar sportpark De Doorbraak was Tennisvereniging Barendrecht de enige die nog gebruik maakte van het oude clubhuis. Door de bouw van het nieuwe, kleinere clubhuis was er meer ruimte voor een nieuwe oefenmuur en een minibaan. De bouw van het nieuwe clubhuis is eind oktober 2008 begonnen en half april van dit jaar is het gebouw opgeleverd. Het is toen gelijk in gebruik genomen. De reacties op het nieuwe clubhuis zijn positief. Zowel de eigen leden als de verenigingen die op bezoek komen zijn onder de indruk van het nieuwe gebouw.

Feestdag

Op de openingsdag van het nieuwe clubhuis worden er verschillende activiteiten gehouden. Zo kan de jeugd meedoen aan een sponsorloop of een tennis clinic. Ook worden op deze dag de finales gehouden van de jaarlijks terugkerende clubkampioenschappen. Meer informatie over deze dag en over de tennisvereniging Barendrecht kunt u vinden op www.tvbarendrecht.nl.

Barendrecht Sportgemeente
Wethouder Bas Nootenboom onderschrijft het belang van sport: 'Sport is voor iedereen van belang, niet alleen voor de fysieke conditie, maar ook voor de sociale samenhang. De bouw van dit nieuwe clubhuis zorgt ervoor dat de onderlinge banden tussen de leden wordt versterkt. Bovendien is deze nieuwbouw een prachtig voorbeeld van multifunctionaliteit: de tennis en buitenschoolse opvang in één gebouw.' Barendrecht streeft ernaar een sterke sportgemeente te zijn met krachtige sportverenigingen en veel sporters van alle leeftijden: Barendrecht Sportgemeente.


*****************************************